Objavljeno: 11.12.2023 07:30 | Teme: glasba, pretočna storitev

Koliko plača Spotify za milijardo predvajanj?

Snoop Dogg je v podkastu Business Untitled razkril, da je za milijardo predvajanj na priljubljeni pretočni storitvi Spotify prejel manj kot 45.000 dolarjev.

Spotify je nedavno pritegnil nemalo pozornosti z napovedjo sprememb v svojem sistemu izplačevanja avtorskih honorarjev. Po novem pravilu bo za upravičenost do izplačila potrebnih najmanj tisoč predvajanj pesmi, kar odpira vprašanja o tem, koliko švedski gigant dejansko plača za večje uspešnice, ki dosežejo milijardo predvajanj. Platforma naj bi po izračunih plačevala približno 0,003 ameriškega dolarja na posamezno predvajanje, čeprav Spotify zanika, da plačujejo na predvajanje. Teoretično bi tako moral Snoop Dogg za milijardo predvajanj prejeti vsaj tri milijone dolarjev, kar je približno enako oceni časnika New York Daily News za pesem Britney Spears Toxic, ki je prav tako presegla milijardo predvajanj.

Snoop Dogg je v podkastu Business Untitled izpostavil pomanjkanje preglednosti v glasbeni in filmski industriji, ter razkril, da je sam za pesem Young, Wild, and Free, ki ima 1,3 milijarde predvajanj, prejel zgolj 45.000 dolarjev. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji