Objavljeno: 18.12.2017 13:00

Ko telefoni postanejo – premajhni

Navajeni smo, da so današnji telefoni velikanski, vedno večji – logično, saj jih uporabljamo kot prenosne računalnike, kjer je velikost zaslona pomemben plus. No, če telefonu odvzamemo velik zaslon, zmogljivi procesor, velike količine pomnilnika in shrambe, potem je tudi vgrajena baterija lahko zelo majhna. Rezultat? Mini telefon.

Britansko ministrstvo za pravosodje je pozvalo spletne prodajalce kot so Amazon, eBay in Gumtree, naj iz svojih trgovin odstranijo mini telefone, ki so veliki le še kot ženska šminka. Razlog? Tako majhni telefoni hkrati ne vsebujejo skoraj nič kovine in jih zato detektorji kovin v britanskih zaporih ne morejo odkriti. Hkrati njihova majhnost omogoča, da jih obiskovalci zapornikom pretihotapijo v telesnih odprtinah. Kar je seveda prepovedano.

Zanimivo je, da je eBay na poziv odgovoril, da je to odločitev sprejel že pred nekaj meseci, na lastno pest. No, kljub temu tovrstne telefone na eBayu še vedno najdemo brez težav.

Škotski zapori sicer že preizkušajo napravo, ki zna odkriti nedovoljene telefone na podlagi njihovega mobilnega signala. Po sodniškem odloku lahko potem takemu telefonu trajno blokirajo dostop do omrežja. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji