Objavljeno: 5.8.2022 10:29 | Teme: google

Google Meet in ... Google Meet

Google bo aplikacijo za video klice, trenutno imenovano Google Duo, preimenoval v Google Meet, ob tem pa bo obstoječa aplikacija Google Meet vsaj še nekaj časa na voljo. Logično, mar ne?

Povedano drugače -  nekaj časa bosta na voljo dve aplikaciji z enakim imenom. Prva je obstoječi Google Meet, nekoč znan kot Google Hangouts Meet, trenutno označen kot »Google Meet (original): The updated Meet app«. Druga pa je prenovljeni Google Duo, trenutno imenovan »Google Meet: The updated Duo app«. Prvo aplikacijo bodo pri Googlu menda v kratkem povsem umaknili - ko bo druga dobila vse potrebne zmogljivosti.  

Google Hangouts Meet so pri Googlu splavili leta 2017, aplikacija je bila namenjena poslovnim video sestankom, resnejši zagon je dobila s pandemijo COVID-19, vendar takrat še ni bila brezplačna. Google Duo pa so predstavili leta 2016 v povezavi z Google Allo - šlo naj bi za konkurenco WhatsApp, ki ga je pred tem kupil Facebook. Google Allo je bil Googlov lastno-razviti odgovor, a so zmogljivost video klicev ločili v posebno aplikacijo – Google Duo. Vse te aplikacije so leta 2020 prišle pod okrilje ene ekipe – poleg omenjenih Google Meet in Google Duo še Google Chat, Google Messages, Google Hangouts in Google Voice. Pod okrilje te skupine je prišel še Android Phone, aplikacija za telefonske klice na Androidu.

Povsem intuitivno in pregledno ;-)

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji