Objavljeno: 18.5.2023 08:00

Google bo telefone z Androidom spremenil v učinkovito avtomobilsko kamero

Preizkusna različica programske opreme Personal Safety razkriva, da bodo telefoni z Googlovim operacijskim sistemom kmalu deležni učinkovitega snemanja v ozadju.

Telefon med vožnjo običajno uporabljamo za navigacijo, klice, predvajanje glasbe in mnogo drugih stvari. S posebnimi aplikacijami ga je mogoče spremeniti celo v avtomobilsko kamero, ki budno spremlja dogajanje v prometu. Googlu je bila zamisel všeč, zato je posodobil programski pripomoček Personal Safety, tako da vsem telefonom z operacijskim sistemom Android privzeto omogoča snemanje med vožnjo. Ta pri svojem delu uporablja stisnjene posnetke za prihranek prostora, dovoli izklop zaslona ali preklop na drugo aplikacijo, medtem ko sam v ozadju naprej opravlja svoje poslanstvo.

Z novo funkcijo bomo lahko stari napravi omogočili drugo življenje in jo ustoličili za stalnega spremljevalca svojih voženj. S pomočjo povezave Bluetooth jo bomo lahko nastavili, da se zažene takoj ko avto spelje, po želji snemali zgolj video brez zvoka in shranjevali posneti material v namenski arhiv. Slednje je pomembno, saj se bodo sicer posnetki po treh dneh samodejno brisali.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji