Objavljeno: 2.2.2024 07:00 | Teme: umetna inteligenca, google

Bard končno začel tudi risati

Ne moremo se znebiti občutka, da Google ves čas razvoja generativne umetne inteligence oziroma sogovornikov zamuja. Bard, ki se je pojavil mesece za ChatGPT oziroma Bing Chatom, za zaostal tudi pri slikanju. Šele sedaj je dobil možnost risanja po besednih ukazih (prompt), kar Midjourney, Stable Diffusion in tudi ChatGPT prek DALL-E 3 znajo že dolgo.

Google uporablja model Imagen 2 za risanje, sam Bard pa teče na velikem jezikovnem modelu Gemini Pro. To je zanimivo, saj obstaja tudi zmogljivejši model Gemini Ultra, ki pa ga še hranijo v razvoju in dokončujejo zadnje detajle. Imagen 2 v okviru Barda pa je zastonj, kar za ChatGPT (niti Midjourney) ne velja.

Zlasti po incidentu s Taylor Swift so ponudniki storitev še bolj pozorni, da jih ne bi bilo možno uporabiti za risanje neprimernih vsebin. Google zagotavlja, da je Bard zasnovan z odgovornostjo. Dodajajo, da ima vgrajen vodni žig SynthID na vseh izdelkih, ki bo omogočil njihovo enostavno prepoznavo. Isti pogon Imagen 2 je na voljo tudi samostojno kot ImageFX, kjer ga že lahko preizkusite.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji