Objavljeno: 29.10.2006

Bang & Olufsen v žepu

Bang & Olufsen je predstavil mobilni telefon z imenom Serene, ki bo zagotovo postal kultni pripomoček za premožne ljubitelje danskega designa. Mobilnik, ki za osnovo uporablja elektroniko korejskega Samsunga, se precej razlikuje od ustaljenih oblik in podobe mobilnih telefonov. Ohišje je oglate, celo nekoliko trapezaste oblike in sestavljeno iz dveh delov, ki se zapirata kot školjka. Za razliko od podobnih telefonov pa je pri telefonu Serene odpiranje motorizirano, kar sprožimo ob dotiku na stikalo. Ohišje je črno iz trde plastike, ki pa je na otip mehka kot žamet. Kontrast so cilindrični tečaji iz polirane kovine, na katerih je z velikimi črkami napisano ime proizvajalca.

Ko se telefon s pomočjo motorjev odpre se presenečenja še ne končajo. Za začetek sta zaslon in mikrofon na spodnji strani, številčnica pa na zgornji. Izbor naj bi preprečeval, da pri uporabi z naslanjanjem na obraz umazali zaslon. Sliko na zaslonu sicer lahko obrnemo, vendar je zaradi pozicije mikrofona tak položaj primeren le za tipkanje sporočil SMS, denimo tedaj, ko je telefon na priklopni postaji in napajalniku. Naslednje presenečenje je tipkovnica, ki ima tipke postavljene v obliki krožnice, te pa so osvetljene in dajejo celoti poseben videz.

V notranjosti tipkovnice se skriva vrteča ploščica s katero izbiramo po menujih, podobno kot pri predvajalnikih Apple iPod. Za razliko od slednjega lahko s klikom na štiri robove izberemo štiri različne funkcije - OK, preklic, pošlji in konec. V najboljši tradiciji izdelkov Bang & Olufsen se lahko Serene pohvali z imentnim zvokom, tako glede telefonskih klicev, kot tudi klicnih melodij. Tako kot večina sodobnih telefonov je vgrajen fotoaparat, vendar z nizko ločljivostjo - 640 x 480 pik. Objektiv je nameščen na poseben vzvod, ki ga potegnemo iz strani telefona in po potrebi usmerimo v poljubno smer. Menuji so v stilu telefona - večbarvni, vendar zelo esencialni, kar je zopet del celotne podobe. Na koncu še cena - za Bang & Olufsen Serene je treba odšteti 1.275 dolarjev - tudi to je svojevrsten rekord.

http://www.serenemobile.com

http://www.bang-olufsen.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji