Objavljeno: 22.5.2017 09:00

Asus pripravlja igričarski prenosnik s procesorji Ryzen

AMDjevi novi procesorji Ryzen so po dolgih letih le pretresli področje procesorjev, saj ponujajo res veliko zmogljivosti po izredno konkurenčnih cenah. Zaenkrat so na voljo le namizne različice, a so pri AMDju napovedali, da naj bi prenosniki s temi procesorji prišli tekom tretjega četrtletja, torej od julija dalje.

-P87BBSHAsg

Očitno bodo med prvimi pri tem pri Asusu, konkretno z njihovo znamko ROG – Republic of Gamers. Gre seveda za prenosnike, namenjene zahtevnejšim igričarjem, praviloma so to debelejši prenosniki z zmogljivo strojno opremo in razmeroma velikimi zasloni. Glede na kratek video, ki so ga objavili na svojem YouTube kanalu, naj bi bil prenosnik (po vsej verjetnosti bo sicer več prenosnikov) objavljen na sejmu Computex v Tajvanu konec tega meseca.

Moramo priznati, da smo nad procesorji Ryzen tudi sami navdušeni, saj se je to področje v zadnjih letih res počasi razvijalo. Intel pač ni imel omembe vredne konkurence, kar je pomenilo nekoliko počasnejši napredek, predvsem pa praktično konstantne cene. Po splavitvi namiznih procesorjev Ryzen so tudi pri Intelu malenkost le spustili cene, računamo, da se bo podobno zgodilo tudi pri prenosnikih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji