Objavljeno: 13.8.2020 10:00 | Teme: Trump

Ameriški zunanji minister Pompeo danes v Sloveniji o »varnosti mobilnih omrežij« in morebitni novi nuklearki

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo, sicer nekdanji šef CIE, bo danes v Slovenijo prispel ob 10:15, nato se bo na Bledu sestal s slovenskim premierjem Janezom Janšo, tudi na štiri oči, za natančno 55 minut.

Po podpisu skupne izjave o varnosti omrežij 5G in novinarski konferenci ga bo na kosilu gostil predsednik republike Borut Pahor. Slovenijo bo zapustil okoli 16. ure.

Pompeova pot po Srednji Evropi, ki vključuje tudi Češko, Avstrijo in Poljsko, namenjena predvsem krepitvi zavezništev v ameriškem "spopadanju" s Kitajsko v kibernetskem prostoru. Tako naj bi bili v ospredju Pompeovega obiska v Sloveniji pogovori o zagotavljanju varnosti pri vzpostavljanju telekomunikacijskih omrežij nove generacije. V ta namen bo po koncu delovnih pogovorov z zunanjim ministrom Logarjem podpisal skupno izjavo o varnosti v omrežjih 5G.

Po napovedih State Departmenta je pričakovati tudi pogovore o morebitnem novem bloku nuklearke v Krškem.

Janša in Pompeo naj bi nato v 20 minutah na skupni novinarski konferenci razkrila vsebino pogovorov. Zbrani novinarji bodo imeli priložnost zastaviti dve vprašanji - eno slovenski, drugo pa ameriški novinarji.

Vir: Mladina

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji