Objavljeno: 17.12.2015 01:00

Ali se obeta zamenjava vodstva Yahooja?

Preporod družbe Yahoo pod taktirko karizmatične Marisse Mayer ne gre po načrtih. Vse več velikih delničarjev poziva upravni odbor, da zamenja vodstvo in taktiko sanacije družbe, ki kljub številnim ukrepom še naprej izgublja položaj na trgu, predvsem pa vrednost na borzi.

Po pisanju agencije Reuters pa se mnenja delničarjev razhajajo tako glede možnih kandidatov, kot strategije nadaljnje sanacije. Najbolj pogosto omenjajo imena nekdanjih direktorjev družbe Rossa Levinsohna in Jacqueline Reses, čeprav se zdi, da vsak delničar išče svojega kandidata. Nekateri menijo, da bi Yahoo moral izločiti ali prodati dobičkonosni delež v družbi Alibaba, spet drugi ravno nasprotno menijo, da bi Yahoo moral prodati svojo prvotno dejavnost, spletni iskalnik.

Marissa Mayer, ki je nedavno drugič rodila, je tik pred porodom upravnemu odboru predstavila najnovejšo različico sanacijskega načrta in vse kaže, da je za zdaj ohranila njihovo zaupanje. Vsebina načrt ni znana javnosti. Mnogi menijo, da to ne bo dovolj, zato se bo negotovost nadaljevala tudi v naslednjih tednih in mesecih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

chavlji | 17.12.2015 | 09:04

Prvotna dejavnost Yahooja je spletni iskalnik in ne brskalnik.

Matjaž Klančar | 17.12.2015 | 09:16

Hvala!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji