Objavljeno: 28.5.2012 11:21 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2012 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Xerox Phaser 7800DN

V naš laboratorij se je ta mesec dobesedno prikotalil Xeroxov tiskalnik Phaser 7800DN. Gre namreč za zelo veliko napravo, ki ima lastna kolesa, saj lahko (glede na sestavo) tehta tudi več kot sto kilogramov. Tiskalnik je seveda namenjen velikim pisarnam in fotokopirnicam, zmore pa tiskati do velikosti A3. Pri dodatkih si lahko poleg različnih predalov (skupna zmogljivost teh lahko seže do 3140 listov) omislimo tudi finisherje, denimo za luknjanje ali spenjanje dokumentov.

Naprava je zelo dobro opremljena. Pri vmesnikih dobimo serijsko USB in gigabitni omrežni vmesnik, dodatno pa je na voljo tudi brezžični omrežni vmesnik, ki podpira standarde 802,11 b, g in n. Vgrajenega pomnilnika je 2 GB, grajen pa je tudi disk, v osnovni različici 160 GB. Seveda se spozna tudi na tiskanje na obe strani. Zelo dobrodošel je velik barvni zaslon, ki je občutljiv za dotik. Tiskalnik lahko upravljamo tudi prek spletnega vmesnika. Možno je tudi tiskati na posebej težak papir (350 g/m2), dokupi se lahko tudi oprema za tiskanje na obe strani takega papirja.

Pri hitrostih seveda ni nobenih presenečenj, Xerox obljublja 45 strani na minuto tako pri črno-belem kot pri barvnem tisku. Naši preizkusi so hitrost črno-belega tiska potrdili (namerili smo 44 strani na minuto), pri barvnem je sicer nekoliko počasnejši (30 strani na minuto), a je kljub temu med najhitrejšimi tiskalniki v naših tabelah. Kakovost tiska je dobra, sploh po barvni pravilnosti je med boljšimi laserskimi modeli.

Pri takih napravah je seveda ključnega pomena cena izpisa. Ta je načeloma zelo nizka, na voljo pa je tudi možnost sklenitve vzdrževalne pogodbe, kar pomeni fiksno ceno izpisa ne glede na pokritost, podaljša pa tudi garancijo naprave na pet let. Po besedah prodajalca se pri takih napravah večina kupcev odloči za tovrstne pogodbe - v zadnjih petih letih kar 80 %. Seveda pa so cene takih naprav tudi razmeroma visoke, Phaser 7800DN pri tem ni nobena izjema.

Xerox Phaser 7800DN

Hitrost: 9.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 9.

Cena izpisa: 8.

Vmesniki: USB, gigabitni omrežni.

Velikost (razred): A3 (Dražji barvni).

Ločljivost: 1200 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 45 strani na minuto (ČB in barvno).

Tehnične lastnosti: 620 listov (predal), PCL 5c/6, PostScript3, 2 GB, 160 GB disk.

Cena: 4099 EUR

Cena natisnjene ČB strani: 1 cent.

Cena natisnjene barvne strani: 4 cente.

Prodaja: www.panna.si.

Za: Hitrost, opremljenost, razširljivost, cena izpisa, tisk do A3.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji