Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor December 2013 | Teme: mp3

Walkman na glavi

Pred prihodom iPoda je bil sinonim za predvajalnik glasbe Sonyjev Walkman. Ta blagovna znamka se pojavlja na vse več izdelkih japonskega izdelovalca, saj namenski glasbeni predvajalniki še zdaleč niso edini kosi zabavne elektronike, ki lahko predvajajo glasbo.

Slušalke z vgrajenim predvajalnikom glasbe niso nič novega, saj že leta poznamo športne različice takih kombinacij. Ponavadi je šlo za manjše naprave, ki bi brez žic omogočale elegantnejšo tekaško izkušnjo. WH505 so nekaj povsem drugega, saj te slušalke mejijo že na studijski izdelek, ker popolnoma prekrivajo ušesa. Na glavi ne motijo, kar je dostikrat težava pri težjih slušalkah, a Sony ima na tem področju že leta izkušenj in to se temu modelu še kako pozna. Ko si jih prvič nataknemo, se lepo prilagodijo glavi in tudi daljše nošenje ne povzroča nelagodnosti. Za to gre zasluga predvsem ergonomsko oblikovanemu loku za na glavo, ki lepo razporedi težo in omogoča večurno rabo.

Slušalke v računalnik povežemo prek vhoda USB in v 16 GB shrambo naložimo glasbo, podcaste ali avdio knjige. Slušalkam je priložen tudi kabel, s katerim jih lahko povežemo tudi z računalnikom ali zvočnim sistemom, seveda pa je glavna prednost vgrajena baterija. Ta omogoča še hitro začetno polnjenje, saj po treh minutah pridobimo uro predvajalnega časa. To smo tudi sami preverili in jih tri minute polnili, potem ko so omagale, in res so nato zvok predvajale slabo uro.

Dodatna funkcionalnost modela WH505 pa je njihova raba kot mini zvočniki, ki omogočajo poslušanje glasbe tudi, če nimate slušalk na ušesih in si jih le ovesite okrog vratu. To bi znalo priti prav pešcem ali kolesarjem in sistem se v praksi obnese presenetljivo dobro. Seveda je uživanje ob zvoku odvisno tudi od vremena in prometa, a je bilo glasbo mogoče poslušati ob sprehajanju po središču Ljubljane.

Slušalke so odličen kos opreme, ki pa se ne more pohvaliti z brezžično povezljivostjo. V času, ko ima vse več ljudi mobilni telefon z antenami Bluetooth, je pomanjkanje tega načina povezovanja zamujena priložnost. Sony bi z vgraditvijo najnovejšega energijsko varčnega standarda Bluetooth 4.0 tem slušalkam dal piko na i, ki bi marsikoga prepričala k nakupu. Tako bi dobili napravo, ki bi resnično omogočila brezžično poslušanje, zdaj pa je glasbo na slušalke še vedno treba spraviti po kablu. To je leta 2013 vedno bolj staromodno in predvsem zamudno početje, ki ga pametne naprave že nekaj let uspešno rešujejo z brezžičnimi povezavami. Kot sopotnik pametnega telefona so tako slušalke WH505 slab prijatelj, kot brezžične slušalke z mp3 predvajalnikom pa odličen izdelek,  vreden blagovne znamke Walkman.

Sony NWZ-WH505

Slušalke/prenosni zvočnik/mp3 predvajalniki.

Prodaja: www.sony.si.

Cena: 200 EUR.

✓    Na glavi ne motijo, izdelava.

✗    Ni brezžične povezljivosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji