Objavljeno: 28.11.2017 | Avtor: Matej Šmid | Monitor December 2017

Več denarja, več …

Pomislite, če bi za neko napravo odšteli dvakrat več denarja, kot za neko drugo, ali bi bila res dvakrat boljša? Ne vedno, toda za Asusovo tablico ZenPad 3s 10 to drži.

Tablice, še posebej androidne, niso več prodajna uspešnica, bržkone zato, ker namesto njih uporabljamo velike telefone. Če si kakšno kljub temu zaželimo, v resnici ni več prav velike izbire. Na voljo imamo poceni »kitajce«, kakega Samsunga, tablico Lenovo, ali pa – Asus.

Asus ZenPad 3s 10 je 10-palčna tablica, ki ne sodi med poceni modele, kot so zgoraj predstavljene tablice Vonino ali v prejšnji številki predstavljena Onda. Stane zajetnih 400 evrov (da, tablice so v osnovi cenejše kot telefoni, če vas je ravnokar spreletelo), vendar v tej ceni ponuja precej več. Tablica je lepa, tanka, v rokah daje občutek zanesljivosti. Zgoraj in spodaj ima sicer še vedno kar nekaj roba, ob strani pa le pol centimetra, kar jo naredi dokaj okretno. Tipke za programsko navigacijo so strojne narave, srednja med njimi je tudi bralnik prstnih odtisov, s katerimi napravo odklenemo.

Tablica se izkaže kot prijetno hitra, kar ne čudi, saj jo poganja Mediatekov procesor z dvemi hitrimi jedri A-72 in štirimi varčnimi A-52. Pomnilnika je 4 GB, shrambe pa 64 GB. Zaslon je odličen, ločljivosti 1536 × 2048 pik, a kaže, da troši kar nekaj energije. Na testu Geekbench smo z njo dosegli nekaj več kot štiri ure delovanja. To pomeni, da lahko v praksi (brskanje po spletu, poslušanje glasbe …) računamo na približno dvakrat toliko. Ni slabo, a ni primerljivo z iPadi, denimo. Od strojne opreme omenimo še stereo zvočnike, s katerimi se pohvalijo pri Asusu, a niso nič posebnega. Za začetek so za pravi stereo občutek preblizu, basov pa seveda tudi nimajo na pretek.

Programsko je tablica naphana z Asusovimi programi, ki jih lahko k sreči mirno ignoriramo, nekoliko čudno tipkovnico pa povozimo s prijetnim SwiftKeyem, da naprava postane prav spodobna.

Če potrebujete tablico, ki se ne zatika in je za povrh še lepega videza, novi ZenPad ne bo slaba izbira.

Asus ZenPad 3s 10

Cena: 400 EUR.

Kje: Bolje založene trgovine.

Za: Hitro delovanje, odličen zaslon, lepa in zanesljiva zunanjost.

Proti: Akumulator bi lahko bil zmogljivejši. Slaba priložena tipkovnica, nameščena množica nepotrebnih programov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji