Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Jernej Horvat | Monitor Januar 2018

Ugodnih osem palcev

Navajeni smo že, da so telefoni načeloma dragi, tablice pa cenejše. V resnici pa so lahko slednje tudi zelo poceni. Med takimi je Huaweiev model MediaPad T3 8.

Kljub nizki ceni tablica preseneča s kakovostjo izdelave, uporaba aluminija kot osnovnega gradnika za ohišje je pohvalna. Priročna je tudi zaobljenost stranic, ki olajšajo dvig tablice z ravnih površin, kot je na primer miza.

Področje, na katerem tablica razočara, je zaslon. Po diagonali meri 8 palcev, a je gostota pik zgolj 189 na palec. Ločljivost zaslona je namreč 800 × 1280 pik, kar je takoj opazno, saj so pike opazne s prostim očesom. Morda bi tablici zaradi nizke cene to lahko oprostili, a smo prepričani, da bo »pikčast« zaslon zmotil marsikaterega v letu 2017 razvajenega uporabnika. Zaslon prikazuje tudi malce preveč tople (rdečkaste) barve, v poletnih mesecih bo ob ležanju na plaži nekaj zmanjkalo tudi pri jakosti svetlobe.

Izkušnja ob spremljanju video posnetkov je glede na ceno tablice zadovoljiva, tudi edini zvočnik bo zadostoval.

Pogled na tehnične specifikacije, z eno izjemo, ne preseneča. Mediapad poganja Snapdragon 425 z grafičnim procesorjem Adreno 308 in 2 GB RAM. Težavo predstavlja majhna količina shrambe (le 16 GB), razširjenja s karticami microSD naprava ne ponuja. Upoštevati je treba še prostor, ki ga zasede operacijski sistem Android – za aplikacije, datoteke in fotografije ostane zgolj dobrih 6,5 GB. Tablic za fotografiranje ne uporabljamo tako pogosto kot pametni telefon, kljub temu povejmo, da je na voljo osnovna kamera ločljivosti 5 megapik in »selfie« kamera ločljivosti 2 MP. Brez bliskavice, glavna kamera pa ponuja funkcijo samodejne ostritve.

Na tablici je nameščen Android 7, po neuradnih informacijah naj bi bila kmalu na voljo posodobitev na Android 8 Oreo.

Uporaben meni z bližnjicami pri zaklenjenem zaslonu omogoča neposredno odprtje aplikacij, kot sta na primer kalkulator in budilka.

Huawei MediaPad T3 8

Prodaja: (Spletne) trgovine.

Cena: 140 EUR.

Za: Uporabljeni materiali, kakovost izdelave.

Proti: Zaslon z nizko ločljivostjo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji