Objavljeno: 27.9.2011 | Avtor: Sašo Čepon | Monitor September 2011 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Toshiba Satellite L755-11M

Dandanes je prenosnikov na policah trgovin, ki med drugim prodajajo tudi računalniško robo, toliko, da je kupec nemalokrat postavljen pred težko odločitev, kaj pravzaprav kupiti. Pri odločitvi mu zagotovo lahko pomaga to, da je prenosnik, ki se bo znašel na njegovi mizi, v koraku s časom, lahko bi se reklo: "trendy".

Pri Toshibi se tega dobro zavedajo, zato ne mine prav dolgo, ko so najnovejše komponente vgrajene v ohišja. Slednje je pri L755-11M plastično, v temno srebrni barvi z nekakšnim vzorcem. Kakovost plastike bi lahko bila tudi boljša, vendar se ob ugodni ceni čez to ne smemo pritoževati. Srce prenosnika je procesor Intel Core i3-2310M, ki bije s frekvenco 2,10 GHz, spada pa v serijo procesorjev Sandy Bridge. Vgrajenega je 4 GB pomnilnika DDR3, ki ga lahko razširimo do največ 8 GB. Za hrambo podatkov bo poskrbel disk zmogljivosti 640 GB, ki se vrti s 5400 vrtljaji na minuto, vgrajena je tudi optična enota DVD RW, ki se dobro razume praktično z vsemi vrstami CD in DVD medijev. Grafična kartica je NVIDIA GeForce GT 525M s tehnologijo CUDA, vgrajenega je 1 GB namenskega pomnilnika VRAM. Če ga je premalo, ga je mogoče razširiti s sistemskim pomnilnikom, praktično ga lahko grafiki namenimo polovico. Močna grafična kartica v kombinaciji z i3 procesorjem je poskrbela za dobre rezultate na naših testih. Zaslon je TruBrite, osvetljen z diodami LED, meri pa 15,6 palca. Sliko prikazuje v ločljivosti 1366 x 768 pik. Za zvok skrbi Toshibin zvočni sistem z obogatenim basom in tehnologijo Dolby Advanced Audio v kombinaciji z zvočniki, ki prihajajo izpod strehe Onkya. Ob straneh prenosnika najdemo različne vmesnike - VGA priklop, vtiča za mikrofon in slušalke, HDMI, LAN, 3xUSB 2.0 bralnik pomnilniških kartic, ki podpira MMC in vse mogoče vrste ter podvrste SD in MS kartic. Brezžičnemu komuniciranju sta na voljo Wi-Fi, ki podpira omrežja 802.11 b/g/n, in modrozobi vmesnik različice 3.0. Prenosnik ima standardno tipkovnico s 102 tipkama, k njej spadajo tudi ločene številčne tipke. Sama tipkovnica pa ni prav nič prijetna za rabo, glavni razlog za to pa je, da so tipke preveč natlačene skupaj in ne dajejo dobre povratne informacije. Krmiljenju kazalčka je namenjena sledilna ploščica, ki pozna tudi večprstne geste. V prenosnik je že nameščen operacijski sistem Windows 7 Home Premium v 64-bitni različici, ki ga je mogoče ob morebitnih težavah restavrirati s servisnega razdelka diska.

Toshiba Satellite L755-11M vam bo olajšala žep za dobrih 700 evrov, to pa nam nekako vzbuja mešane občutke. Toshiba za svoj denar nikakor ne ponudi malo, a smo v tem cenovnem razredu srečali tudi bolj dodelane prenosnike.

Toshiba Satellite L755-11M

Hitrost (SYSmark Productivity): 132.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 231.

Trajanje delovanja: 2 uri 51 minut.

Značilnosti: Intel Core i3 2310M, 2,10 GHz, 4 GB RAM, 640 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth, zaslon 15,6-palčni, 1366 × 786 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium 64-bit.

Cena: 708 EUR.

Prodaja: www.acord-92.si.

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 8.

Za: Rezultati na testih, grafične zmogljivosti.

Proti: Velikost in teža, cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji