Toshiba Qosmio X300 130

Objavljeno: 27.1.2009 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Januar 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Pri preizkusu Toshibinega prenosnika Qosmio X300 bi skorajda potrebovali lastno elektrarno in nepalskega nosača oziroma šerpo. Gre namreč za orjaški prenosnik s 17-colskim zaslonom in težo več kot štiri kilograme. Prenosnik je tudi sicer nadvse impresiven na pogled. Pokrov prekrivajo rdeči plameni, gladka rdeča plastika pa se nadaljuje okoli zaslona in tipkovnice. Kar ni rdeče, pa je odeto v svetlečo črno plastiko - taka je tudi tipkovnica. Ko prenosnik prižgemo, se osvetli kot božična jelka. Pod rdečo plastiko med tipkovnico in zaslonom so namreč skrite rdeče diode LED, te najdemo tudi nad sledilno ploščico in pod nekaterimi funkcijskimi tipkami nad tipkovnico.

Videz nakazuje namembnost prenosnika - igranje grafično zahtevnih iger. Za slednje poskrbi nadvse zmogljiva grafična kartica Nvidia GeForce 9700M GTS, ki ima 512 MB lastnega pomnilnika. Če k temu dodamo še Intelov procesor Core 2 Duo, ki bije pri taktu 2,4 GHz, in 4096 MB sistemskega pomnilnika, dobimo računalnik, ki brez težav poganja tudi najzahtevnejše igre. To sta potrdila tudi preizkusa 3DMark 2001 in 2006. Pri prvem je prenosnik dobil 28373 točk, pri drugem pa 7612, oba rezultata pa sta v samem vrhu med preizkušenimi modeli.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki