Objavljeno: 26.4.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2016 | Teme: nenehni testi

Sony Xperia M5

Telefoni z zmogljivo prednjo in zadnjo kamero postajajo počasi stalnica. Xperia M5 je le še en model, ki ne varčuje pri izbiri prednje kamere, saj ima ta 13 megatočk in dela zelo dobre slike. Kamera na prednji strani izstopa že na prvi pogled, saj je fizično zelo podobna tistim, ki smo jih bolj vajeni na zadnji strani. Prednje kamere so bile do zdaj večinoma neopazni krogi na vrhu zaslonov, ki jih je bilo mogoče brez težav spregledati. Zdaj pa se vedno bolj dogaja, da je prednja kamera enako prepoznavna kot tista zadaj. Pri M5 jo najdemo ob logotipu Sony in prvih nekajkrat, ko telefon primemo v roke, je tako velika leča čudna. To gre seveda le pohvaliti, saj je zajemanje avtoportretov postalo del kulture in, če se že tako radi slikamo, naj bodo te slike vsaj na ravni.

Xperia M5 je strojno solidna naprava, ki sodi v zgornji srednji razred. Osemjedrni procesor ima 2.0 gigaherčna jedra, ki imajo na voljo tri gigabajte pomnilnika. Gre za Mediatekovo čipovje in jedra Cortex A53, kar je pri Sonyju redkost, saj smo bolj vajeni Qualcomovega čipovja. V praksi je telefon odziven. Ironija je, da mu nekoliko slabše deluje aplikacija za slikanje. Ta je pri Sonyju sicer od nekdaj zmogljiva, a je tekoče delovanje odvisno od posamičnih posodobitev. Zaslon je povprečen IPS LCD z ločljivostjo 1920 x 1080, ki ni nič posebnega. Odkar je Samsung začel v svoje telefone vgrajevati njihove odlične zaslone AMOLED, se je nemogoče navduševati nad dobrimi zasloni LCD. Poleg prednje kamere je na zadnji strani še ena z 21 megatočkami, ki svoje delo opravlja odlično. Drugače pa je M5 še vodotesen, kar je pri Sonyju že nekaj let v navadi, drugi izdelovalci pa so ga začeli resno posnemati šele letos.

Sony Xperia M5 se oblikovno napaja iz oblik dražjih Xperij Z5, kar je vedno dobra popotnica, in še vedno ga »krasi« Sonyjeva preobleka, ki je ena očem prijaznejših.

Sony je naredil telefon z dobrima kamerama, povprečnim zaslonom in solidno strojno močjo. Ravno dovolj, da je v srednjem cenovnem razredu zanimiv, širše gledano pa ni nič posebnega.

Sony Xperia M5

Prodaja: Simobil,

Cena: 440 EUR.

Za    Prednja kamera.

Proti    Povprečen zaslon.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji