Objavljeno: 29.11.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2022

Sodobno kartanje

Igre s kartami v digitalni obliki so z nami že dolgo. Od nedolžne zabave s pasjanso, ki nam je v službi redno krajšala delovni dan, do taroka, s katerim smo se lahko ob vikendih zabavali, četudi nam ni uspelo nabrati dovolj soigralcev. Danes na mobilnih tržnicah najdemo široko paleto izdelkov, primernih za različne okuse. Na Applovi nas razvajajo tudi naslednji naslovi.

Slay the Spire je zagotovo ena vidnejših iger z digitalnimi kartami zadnjega časa. Zbirateljsko mehaniko sorodnih naslovov zamenja s plezanjem po zvoniku ter z nabiranjem raznolikih podobic, s katerimi se zoperstavimo sovragom na poti. Vsaka partija je zaradi naključnega generiranja drugačna, obenem pa nas igra razvaja z več liki, od katerih ima vsak svoje in edinstvene karte, ki zahtevajo izdatno prilagajanje strategije.

Uspeh igre Slay the Spire je rodil številne posnemovalke. Med njimi velja omeniti igro Indies’ Lies, ki uporabniku mobilne naprave z operacijskim sistemom iOS ponuja še več znane zabave. Mehanika vzornice je malenkost nadgrajena ter dopolnjena z nekaterimi novimi prijemi. Edina resnejša zamera gre strmi učni krivulji, ki predvideva, da je igralec s tovrstnimi igrami domač.

Legends of Runeterra je zanimiv projekt, ki bo navdušil tako poznavalce okolja in mitologije igre League of Legends kot novince, do katerih je kvartopirščina zelo prijazna. Igra ima zelo privlačno podobo, ki jo je mogoče prilagajati. Kljub brezplačnosti, ki običajno pomeni še več potrebnega denarja za dostojno igranje, mojstrovanje ne zahteva odprte denarnice. Igro je mogoče povsem spodobno igrati brez enega samega zapravljenega centa. Igranje je hitro, a zahteva strateško razmišljanje.

Najnovejša droga s kartami sliši na ime Marvel Snap. Izmislil si jo je član ekipe Blizzardovega hita Hearthstone, ki je s kratkimi partijami, z Marvelovimi liki, naključnimi lokacijami, s preprostimi pravili ter z doslej nevidenimi novostmi zadel žebljico na glavico.

Za konec naj izpostavimo še preprostejši naslov, ki je simulacija klasične ameriške igre s kartami, na sončni strani Alp poznane pod imenom Enka. UNO je omembe vreden zaradi odlične izvedbe, ki je primerna tako za družinsko in prijateljsko spopadanje kot tudi za pravo spletno tekmovanje z neznanci. Pisana igra s preprostimi pravili, pozitivnimi vibracijami in z različnimi igralnimi načini je kakovostna požiralka časa za slehernika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji