Objavljeno: 28.6.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2016 | Teme: nenehni testi

Samsungova serija J

Serija J je Samsungova poceni falanga, ki so jo prvič predstavili pred dobrim letom. Takrat so tudi začeli svojim telefonom iz leta v leto dajati enaka imena, tako da je na mestu opozorilo, da je treba biti na letnico pozoren. To poudarjamo zato, ker so si telefoni iz leta 2015 in 2016 lahko zelo zelo podobni.

Naslednje, kar je treba omeniti, je to, da je Samsung svojo izdelavo in oblikovanje s telefonom Galaxy S6 prestavil na višjo raven. Pred tem so izdelovali bolj plastične in grde naprave. Odtlej pa so se zelo popravili. Serija telefonov A (to je Samsungov srednji razred) z letnico 2015 je bila,  recimo, še ujeta v oblikovanje in materiale ter komponente, ki so jih uporabljali pred šesto galaksijo. Letošnja telefona Galaxy A3 in A5 pa sta že bolj podobna šesti in sedmi Galaksiji in sta zato dosti lepša. Tokratni trije telefoni z oznako J pa so še vedno ujeti v staro oblikovanje, a imajo že nekatere komponente, ki jih Samsung namenja modelom A in S.

Taka komponenta je zaslon, saj imajo vsi trije AMOLED z ločljivostjo 1280 x 720, le da se diagonala zaslonov rahlo veča z večjo številko v imenu. J3 ima petpalčni zaslon, J5 ima 0,2 palca večjo diagonalo in J7 se lahko pohvali s 5,5 palca. Drugače gre za enake zaslone, ki niti niso slabi, in to, da je AMOLED prišel med najcenejše modele, je dobra novica.

Po zaslonu pa se poti teh treh telefonov ločijo, saj je strojna moč razdeljena zelo neenakomerno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji