Ricoh Aficio SPC242dn

Objavljeno: 28.5.2012 11:20 | Avtor: Blaž Hafner | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Maj 2012 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Ricoh je predstavil dva nova cenovno ugodna laserska tiskalnika. Modela SPC242dn in SPC240dn se navzven ne razlikujeta, v notranjosti pa je pri zmogljivejšem modelu hitrejši procesor, ki skupaj s štirikrat višjo količino pomnilnika (256 MB) zagotavlja hitrejši izpis, predvsem ko gre za zahtevnejše dokumente. Glavna prednost dražje naprave, ki smo jo tokrat preizkusili, pa je podpora zmogljivejšim tonerjem, ki namesto 2300 zmorejo 6500 črno-belih in 6000 barvnih strani ter občutno znižajo ceno tiskanja.

Tiskalnik je za svoj cenovni razred precej velik in s svojimi štiriindvajsetimi kilogrami tudi težak. Gre za skoraj popolno kocko s stranico štirideset centimetrov, katere oblike ne kazi kak izvlečni odlagalnik listov, saj je ta del zgornje ploskve naprave, sprejme pa do 150 listov. Na zgornji strani najdemo še nadzorno ploščo z monokromatskim zaslonom LCD in pripadajočimi gumbi. Večnamenski podajalnik bi lahko bil bolje izveden, saj moramo vsak list posebej ročno vstavljati v režo na spodnji strani naprave. Predal sprejme 250 listov, mogoče pa je kupiti dodatnega, ki skupno zmogljivost poveča na 750.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki