Objavljeno: 3.9.2012 10:45 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2012

Računovodstvo po potrebi

V reviji radi predstavimo izdelke, ki so se porodili v kranjskih glavah. V preteklosti smo plodove slovenske pameti že večkrat vzeli pod drobnogled in tudi v prihodnje nameravamo nadaljevati. Tokrat je na vrsti spletni program, ki je za majhne podjetnike prijazna in enostavna rešitev za vodenje poslovnih knjig.

Spletni uporabniški vmesnik se najbolje razume z brskalnikom Firefox.

Enostavno knjigovodstvo ima nezapleten pridevnik in preprost uporabniški vmesnik. Pod enostavno in na trenutke neprivlačno zunanjostjo se skriva zmogljiv spletni program, ki omogoča čuda stvari. Osrednji del je namenjen najpogostejšim opravilom majhnega podjetnika. V padajočih izbirah med drugim najdemo evidenco delovnega časa, obračun prehrane, seznam strank, izdajanje računov, spremljanje prejetih dokumentov, vodenje osnovnih sredstev, nadzor plačil, hrambo bančnih izpiskov, skladiščno poslovanje in vrsto najrazličnejših poročil. Vsakdo, tudi začetnik, se lahko loti svojega računovodstva, ne da bi moral imeti predhodno znanje. Kot naročniku spletne aplikacije sta nam vedno na voljo tehnična pomoč in računovodska storitev, ki pomagata z nasveti, programu pa so priložena tudi pisna navodila.

Največja prednost dela z Enostavnim knjigovodstvom je profesionalna pomoč po potrebi. Ta asistenca je dokaj poceni, zato je uporaba spletne aplikacije izplačljiva. Osnovna cena naročnine na dostop do programa se začne pri dvanajst evrih, nato se vzpenja glede na izbrane zmožnosti in potrebe po pomoči. Dodaten strošek predstavljajo orodja za DDV zavezance, dvostavni način knjigovodstva ter skladiščno poslovanje. Pomoč znalcev se oceni s točkami, kjer je posamezna vredna 0,65 evra. S pomočjo spletnega naročila najamemo zunanje strokovnjake za obračun prispevkov, plač, davkov, bilanco stanja in izkaz poslovnega izida. Izbrana računovodska storitev nam oceni delo v točkah ali predlaga mesečni pavšal. Ker so podatki že na strežniku in zanje skrbimo sami, je način dela poceni in povprečno ne presega zneska trideset evrov. Za bližnje spoznavanje je na voljo desetdnevni brezplačni preizkus aplikacije. Pohvalno je, da nas po preteku preizkusnega obdobja ne vpišejo takoj med naročnike, zato storitve ni treba posebej odjavljati.

Enostavno-knjigovodstvo.com

Spletna aplikacija za knjigovodstvo

Prodaja: Dvesto.

Cena: Od 12 evrov na mesec naprej.

ZA: Zmogljivost, pomoč na zahtevo.

PROTI: Neprivlačen videz.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji