Objavljeno: 26.9.2023 | Avtor: Dominik Cigala | Monitor Oktober 2023

Programski izenačevalniki zvoka

Programski izenačevalniki zvoka ponujajo vrsto zvočnih učinkov, vključno z ojačitvijo basov in visokih tonov, ki občutno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Izenačevalnike zvoka najdemo povsod, vgrajeni so v operacijski sistem telefona, običajno jih imajo vsi predvajalniki glasbe. Nekaj jih najdemo tudi na tržnici Google Play.

Prvi predstavljeni program razvijalcev Coocent počne, kar nakazuje njegovo ime. Equalizer & Bass Booster deluje kot izenačevalnik zvoka in ojačevalnik basov. Natančneje vključuje petobmočni izravnalnik z desetimi nastavitvami in sposoben turbo način predvajanja basov. Razvijalci trdijo, da deluje z večino glasbenih in video predvajalnikov ter FM-radiev. Edina večja hiba aplikacije so občasne težave pri delovanju v ozadju, ki je za tovrstni izdelek nuja.

Equalizer FX: Perfect Sound je ena izmed bolj urejenih in sodobnih aplikacij za izenačevanje zvoka. Njena uporaba je preprosta. Ponuja petobmočni izravnalnik, ojačevalnik basov, virtualizacijo in celo ojačevalnik glasnosti. Kot večina podobnih programov ima lasten lebdeči pripomoček in nekaj sklopov predhodno določenih nastavitev. Izenačevalnik zvoka med drugim podpira pretočni storitvi Spotify in Google Play Music.

Med bolj priljubljeno izbiro sodi Flat Equalizer, ki ponuja vrsto izboljšav zvoka, kot so desetobmočni izravnalnik, poudarjanje basov, ojačevalnik glasnosti in prikaz 3D. Vse našteto omogoča prilagajanje zvoka po lastnih željah, a vključuje tudi številne prednastavitve za različne glasbene zvrsti. Gre za odlično orodje za prilagajanje zvočnih nastavitev, ki omogočijo uživanje v boljši slušni izkušnji na napravi z operacijskim sistemom Android.

Wavelet je ena izmed boljših možnosti na tem seznamu. Aplikacija vključuje devetobmočni izravnalnik skupaj s številnimi prednastavitvami za enostavno rabo. Poleg tega omogoča samodejno funkcijo EQ za več kot 2.400 različnih parov slušalk. Funkcija AutoEQ sledi Harmanovi krivuljo za optimalen zvok in jo meri. Aplikacija je res dobra in predstavlja vrh možnosti za uporabnike brez korenskega dostopa do naprave.

SoundID ima edinstveno zasnovo. Na uporabljenih slušalkah poskuša poustvariti zvočni slog drugih priljubljenih tovrstnih izdelkov. Aplikacija praktično dokaže, kaj vse je mogoče narediti z učinkovitim zvočnim izenačevalnikom. Deluje v večini priljubljenih pretočnih storitev in s številnimi glasbenimi predvajalniki ter omogoča natančno prilagajanje posameznikovemu okusu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji