Objavljeno: 28.9.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2021

Poker

Igre s kartami so odlična zabava. Med njimi je vedno bolj priljubljen poker, ki ga lahko igramo v sproščenem vzdušju s prijatelji ali na spletu za pravi denar. Ne glede na resnost igre je v partijo pokra dobro vstopiti z nekaj znanja. Na videz preprosta igra skriva marsikatero past. Med številnimi mobilnimi pripomočki za njegovo igranje priporočamo naslednje aplikacije.

Pravila pokra so dokaj enostavna. Obstaja veliko različic, med katerimi je trenutno najbolj priljubljena Texas Hold’em. Aplikacija Learn Poker je namenjena začetnikom, ki jim pomaga izpiliti usvojeno znanje s številnimi vprašalniki s področja stav, pravil, štetja kart, verjetnosti in podobno. Med zmožnostmi programa sicer najdemo tudi pripomočka za računanje kvot in simulacijo prave igre, a je za ta dva vidika igre bolje poseči po drugih programskih izdelkih. Mobilni trening pokra stane dva evra, kar nam zagotovi 90 kakovostnih vprašanj. Če želimo nabor razširiti z modulom, ki se osredotoča na strategijo in izboljšanje rezultatov, bomo morali odšteti še dodaten evro znotraj aplikacije same.

Računanje kvot med igro nam najhitreje omogoči brezplačni program Fast Poker Odds. Uporabniški vmesnik od nas zahteva, da najprej izberemo število igralcev, nato jim razdelimo karte in preslikamo položaj s prave (ali navidezne) mize. Tako hitro dobimo odstotek možnosti za zmago in se lažje odločimo za nadaljevanje igre ali odstop.

Opremljeni z znanjem in s kalkulatorjem kvot smo pripravljeni na pravo igro, kjer se pomerimo z drugi igralci sveta. Ker si spočetka ne drznemo staviti pravega denarja, poiščemo najboljšo igro z navideznim. Zagotavlja jo Zynga Poker, najboljša aplikacija za brezplačno igranje pokra na svetu, ki se je proslavila na družabnem omrežju Facebook, zdaj pa jo najdemo tudi na vseh drugih priljubljenih mobilnih platformah. Priljubljenost je dobrodošla, saj v vsakem trenutku najdemo mizo tako za hitro partijo kot za resnejše in bolj tekmovalno igranje.

Mobilni del priznane spletne strani za igranje pokra ponuja naslednjo stopnjo v razvoju našega mojstrovanja. Četudi zgolj za prgišče centov bo igra za pravi denar popolnoma spremenila način igranja tako nas samih kot tekmecev. PokerStars omogoča igranje z majhnim vložkom, ki ga ob prvem nakazilu celo podvoji. Tako dobimo za malo denarja veliko zabave. Le nadzorovati se moramo, da nas ne napade kockarska mrzlica.

Za konec predstavimo še novičarsko aplikacijo Poker News, ki nas obvešča o dogajanju z največjih turnirjev, zagotavlja stalen pritok člankov o strategijah igranja, objavlja video posnetke prave akcije in nas razvaja s kakovostnimi podkasti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji