Objavljeno: 27.2.2007 02:52 | Monitor Februar 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Packard Bell Eeasynote SW85-011

Pri nas Packard Bell v razredu t. i. nadomestkov za namizne računalnike trenutno zastopa le SW85. Naš preizkusni model se je ponašal z dvojedrnim procesorjem Core 2 Duo T7200, ki teče na 2 GHz, s spoštljivih 160 GB diska, pa tudi grafična kartica Radeon x1600 s 128 MB namenskega pomnilnika ni od muh. Zunanjost je lakasto črne barve, podobno kot zadnji modeli nekaterih drugih znamk, in žal dobro zaznava prstne in druge odtise, tako da bo za res odličen videz prenosnika potreben vsakdanji poseg s krpo. Ko prenosnik odpremo, nam najprej pade v oči kombinacija črnine, kroma in z modrimi ledicami osvetljenih tipk. S slednjimi upravljamo predvajalnik in prikličemo prednaložene programe. Druga možnost je majhen daljinski upravljavec, ki je pohvalno priložen v škatli. To pogrešamo pri več pretežno večpredstavnosti namenjenih računalnikih. Tipkovnica je slovenska, kakovostna, trdno vpeta in z ločenim številskim delom. Zaslon je bleščeč in z nekoliko neizrazitimi barvami ter z eno boljših kotnih vidljivosti, kar smo jih videli doslej. Sledilna ploščica je ovalna, tokrat - kar je redkost - s hkrati lepo in "neškodljivo" oblikovanima tipkama. Če vas bosta presenetili s svojo trdoto, naj dodamo, da sta se že po nekaj dneh rabe unesli.

Pri brskanju med vmesniki nas kot že tolikokrat ujezi, da izdelovalec na tako velikem ohišju ne najde mesta za več kot le štiri priključke USB, ki so na prenosniku, ki bo rabil kot stacionarni računalnik, danes prepotrebni. Ima pa poleg izhoda VGA in S-video tudi razširitveno režo DVI, firewire in PC Card, pa tudi bralnik pomnilniških kartic 4 v 1 ne manjka. Posebej velja omeniti digitalni TV tuner, ki zaenkrat pri nas sicer ni uporaben, drugo leto pa menda že bo. Za povezovanje so na voljo standardni vmesniki - modem, omrežni, Wlan a/b/g in bluetooth.

Pri preizkusu rabe poslovnih programov klub močnemu procesorju ne izstopa, pri večpredstavnih vsebinah pa je dosegel četrti najboljši rezultat naših preizkusov. Izstopa tudi, a žal negativno, pri merjenju delovanja na baterije, saj je zdržal le dobro poltretjo uro. A podobni so tudi rezultati podobno velikih prenosnikov v tem cenovnem razredu, saj je velik zaslon velik porabnik. Kot rečeno, tako velika in težka škatla bo bržkone ves čas na vrvici.

Ob nakupu lahko na računalniku poleg Packarbellovega programa za hitro obnovo sistema pričakujete še okrnjen Cyberlinkov Powercinema, 90-dnevno različico Norton Antivirusa, foto in video urejevalnik Photo Impact 10 in Video Studio 9.

Packard Bell Eeasynote SW85-011

Poslovni indeks Winstone 2004: 22,4.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 30,0.

Trajanje delovanja: 2 uri 34 min.

Zgradba in oprema: 9.

Velikost in teža: 8,5.

Mere: 39,3 x 27,5 x 3,8, 3,7 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7200, 2,0 GHz, 1 GB RAM, 160 GB disk, DVD?RW, WLAN 802.11a/b/g, bluetooth, DVB-T.

Zaslon: 17-palčni, 1440 × 900 pik.

Cena: 399.000 tolarjev.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Zmogljivost, strojna in programska opremljenost.

Proti: Trajanje akumulatorja, cena.

Dare Hriberšek

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji