Objavljeno: 4.2.2007 13:19 | Avtor: Dare Hriberšek | Monitor Januar 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Packard Bell Eeasynote MX66-004

Nova serija Packard Bellov se ponaša z diskretno črnimi ohišji, ki bi jim blišč lahko očitali le zaradi logotipa na zunanjem delu zaslona, ki se ob prižigu osvetli. Sicer je mogoče 15,4-palčni bleščeči zaslon Diamond view (mimogrede, tako so se včasih imenovali Mitsubishijevi katodni monitorji ...) pograjati zaradi nekoliko slabše navpične kotne vidljivosti in nekoliko medlih barv. Tik pod njim sta vdelani dve dodatni, modro osvetljeni tipki za vklop brezžičnega omrežja in tipka ECO, ki prenosnik prestavi v varčnejši način delovanja.

Tipkovnica je slovenska, kakovostna in nanjo tipkamo, ne da bi se pri tem vdajala. Ob tem ima ločen številski del, kar je pri 15-palčnikih redkost, so pa zato v ta del združene nekatere druge, prav tako pomembne tipke, kot so home, end in druge. Sledilna ploščica je dobra, s posebnim delom za upravljanje drsnikov, je pa skupaj s tipkama vrhunsko združena v celotno podobo notesa. A kaj, ko ima pri preizkusih uporabnost prednost pred estetiko. Tipka je namreč fizično le ena, nekje na sredini pa se nevidno loči na levo in desno tipko. Za naš okus je vse tudi nekoliko preveč odmaknjeno od sledilne ploščice.

Notranjosti ni kaj očitati, po zmerni ceni dobimo spodoben procesor, gigabajt pomnilnika in samostojen grafični procesor, v prenosnik bo moč namestiti tudi Visto in zaigrati kakšno ne preveč zahtevno igro. Pri programskih preizkusih se v svoji skupini odreže nadpovprečno, zlasti pri preizkusu večpredstavnih sposobnosti, trajanje akumulatorja malce dlje kot tri ure pa ga uvršča nekam v povprečje.

Med vmesniki najdemo 4 × USB 2.0, poleg izhoda S-videa in VGA je tu tudi DVI, pa firewire, modem, omrežni vmesnik, brezžični omrežni vmesnik a/b/g in bluetooth. Na voljo so razširitvena vrata PC Express in bralnik štirih različnih vrst pomnilniških kartic. Od druge opreme omenimo nad zaslon vpeto spletno kamero in kakovostne zvočnike. Da je zvočna slika bolj napolnjena z nižjimi frekvencami, skrbi namreč vgrajen nekakšen subwoofer, končni rezultat pa je nekoliko boljši, kot smo ga sicer vajeni pri prenosnikih.

Easynote MX66 je poleg operacijskega sistema Windows Home edition opremljen še s programom za hitro obnovitev sistema, z 90-dnevno različico Nortona Antivirus, programom za zapisovanje DVDjev, okrnjenim Cyberlinkovim Power Cinemo in programoma za obdelavo videa in fotografij, Video Studio 9 in Photo Impact 10.

MX66 bo s svojo ceno povzročal skušnjave kupcem, ki se razgledujejo po spodnjem robu ponudbe prenosnikov, saj za to ceno redko dobimo znano znamko, ločen grafični procesor in toliko opreme.

Packard Bell Eeasynote MX66-004

Poslovni indeks Winstone 2004: 22,8.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 28,5.

Trajanje delovanja: 3 ure 1 min.

Zgradba in oprema: 9.

Velikost in teža: 8,5.

Mere: 35,5 x 25,0 x 3, 2,8 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T5500, 1,66 GHz, 1 GB RAM, 100 GB disk, DVD?RW, WLAN 802.11a/b/g, bluetooth.

Zaslon: 15,4-palčni, 1280 × 800 pik.

Cena: 289.000 tolarjev.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Zmogljivost, strojna in programska opremljenost, cena.

Proti: Tipki sledilne ploščice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji