Objavljeno: 28.2.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2023

Organizacija zabave

Organizacija rojstnodnevne ali katerekoli druge zabave je lahko zelo stresno opravilo, saj je treba poskrbeti za številne stvari, ki zahtevajo precej časa in truda. Na srečo se na koncu vložek običajno tako ali drugače desetkratno povrne, količino dela pa lahko danes zmanjšamo z uporabo naslednjih aplikacij za telefone z operacijskim sistemom Android.

Prva je aplikacija Planner Pro, ki je namenjena organizaciji vsakdanjega življenja in omogoča, da načrtujemo aktivnosti dneve, tedne in mesece vnaprej, s čimer se izognemo pozabljanju pomembnih dogodkov, opravil in obveznosti. Zlahka jo uporabimo tudi za organizacijo poljubne zabave, saj premore zmogljiva orodja za upravljanje časa, obveščanje o načrtovanih opravilih ter se brezšivno sinhronizira z Googlovim koledarjem.

Skupinsko kosilo, kjer vsak izmed udeležencev prinese eno jed, se v tujini imenuje potluck. Aplikacija BringIt omogoča načrtovanje tovrstne zabave s prijatelji in z družino ter razdelitev odgovornosti za pripravo hrane in pijače. V aplikaciji lahko ustvarimo seznam jedi, ki jih vsak gost lahko prinese, tako da se izognemo presežku ene vrste hrane in primanjkljaju druge. Vnesemo lahko posebne zahteve gostov, kot so alergije na hrano ali posebne prehranske omejitve, tako da gostje zagotovo prinesejo jedi, ki so primerne za vse.

My Party Planner je aplikacija starejšega videza, ki vseeno ponuja veliko. Vključuje namreč številne funkcije, ki nam omogočajo natančno načrtovanje zabave. V aplikaciji lahko ustvarimo seznam opravil, ki jih je treba opraviti pred dogodkom, kot so naročanje hrane in pijače, izbira prizorišča in načrtovanje dekoracije. Nastavimo lahko ciljni proračun in sproti spremljamo stroške, tako da se izognemo preseganju proračuna.

Mobilna aplikacija Event Planner je sodobnejše programsko orodje, ki izdatno pomaga pri načrtovanju in organizaciji najrazličnejših dogodkov. Omogoča ustvarjanje seznama opravil, ki jih je treba opraviti pred dogodkom, nas opominja nanje, beleži informacije o gostih, pomaga izbrati prizorišče ter načrtovati meni. Za nameček vseskozi budno spremlja porabo finančnih sredstev in nam postreže z dokumenti, ki jih po želji delimo s prijatelji, sodelavci, z družino ali drugimi povabljenci.

Za konec omenimo še resnejši program Asana, ki je namenjen organizaciji nalog pri posameznem projektu. Kaj je zabava drugega kot projekt? Program se najbolj izkaže pri organizaciji večjih dogodkov, ki so zajeten zalogaj za slehernika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji