Objavljeno: 29.8.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2023

Organizacija fotografij

Poletja je konec in spet smo v službah, kjer delamo s polno paro. Od dopusta so ostali le še spomini in zvrhan kup fotografij, ki so se nagrmadile v dežurni galeriji, kjer čakajo na našo pozornost. Ogled urejene galerije je prijetnejši, zato ima privzeta aplikacija številne zmožnosti organizacije digitalnih albumov. Če ne zadoščajo našim potrebam, si omislimo eno izmed alternativ.

Med bolj priljubljenimi aplikacijami za organiziranje fotografij na telefonih iPhone in tablicah iPad je program Slidebox, ki je številne privržence prepričal s Tinderju podobnimi akcijami za urejanje galerije. Hiter uporabniški vmesnik s potegi prsta omogoča nadvse udobno urejanje slik in albumov. Začetni zaslon nesortirane fotografije predstavi v vrsti, po kateri se premikamo s potegom prsta levo ali desno. Poteg navzgor fotografijo premakne v koš, dotik oznake na dnu jo prestavi v album.

Druga je aplikacija HashPhotos, ki omogoča učinkovito upravljanje fotografij na telefonu iPhone ali tablici iPad in je odlična alternativa privzeti aplikaciji Photos. Ponuja funkcije, kot so ključne besede za označevanje fotografij, pametni albumi, zaklenjeni albumi z geslom ali Face/Touch ID ter možnost iskanja in brisanja podvojenih ali podobnih fotografij. Uporabniki lahko med drugim prilagajamo sličice, urejamo fotografije z vgrajenim urejevalnikom in prenašamo fotografije med napravami in računalnikom.

Galerija MyPics med drugim omogoča ustvarjanje, urejanje ali brisanje albumov, prilagajanje vrstnega reda prikaza fotografij, prilagajanje naslovnice albuma, združevanje albumov po naborih, dodajanje opombe, oznak, nadmočno iskanje, prikaz lokacije fotografije na zemljevidu, ogled Exif podatkov, diaprojekcijo, obogateno deljenje in samodejni prenos v oblačno shrambo Dropbox.

Bolj usmerjen pristop ubere galerija Keepsafe, ki je brezplačna aplikacija za organizacijo in zaščito fotografij ter datotek. Z varnostnimi funkcijami in enostavnim vmesnikom omogoča shranjevanje pomembnih spominov, dokumentov ter kreditnih kartic. Aplikacija vključuje tudi pregledovalnik, kamero in možnost zaklepanja albumov.

Zadnja predstavljena aplikacija v resnici ni galerija, ampak je nujen pripomoček za sleherno zbirko fotografij. Program Gemini Photos je namenjen reševanju nereda v dežurni galeriji. Z njim se lotimo iskanja podvojenih fotografij, izločevanja zamegljenih posnetkov ter izbiranja najboljše slike med podobnimi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji