Nashuatec SP8200dn

Objavljeno: 26.8.2008 14:43 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Avgust 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Najzmogljivejši črno-beli laserski tiskalniki se marsikomu že zdijo kot dinozavri. Velike, težke naprave, ki so že odslužile svoje in jih prehitevajo barvni evolucijski bratje. Toda v velikih pisarnah sta nizka cena izpisa in velika mesečna zmogljivost še vedno spoštovanja vredni lastnosti, kar zadeva to dvoje, pa črno-beli tiskalniki še vedno kraljujejo. Po skoraj dveh letih smo spet dobili v preizkus enega izmed opisanih strojev, tokrat Nashuatecovega SP8200dn.

Črki na koncu označujeta dva nepogrešljiva dodatka, samodejni obračalnik (dupleks) ter omrežni priključek. Velik, čez 70 kilogramov težak stroj bo namreč našel svoje mesto v kakem vogalu pisarne, daleč od vseh zaposlenih, nanj bomo tiskali prek omrežja. Zaradi razmeroma glasnega tiskanja ga bo redkokdo trpel blizu svoje delovne mize. Vmesnik USB je seveda tudi na voljo, dokupimo lahko brezžični vmesnik WLAN ter hitrejši omrežni vmesnik z gigabitno hitrostjo prenosa (zakaj bi to hoteli??), po vzporednem vmesniku pa se ozira vedno manj uporabnikov. Kar se tiče dela s papirjem, je tiskalnik med najzmogljivejšimi, v osnovi premore dva predala po 550 listov (torej skupaj 1100 listov), na večnamenski podajalnik lahko damo še 100 listov. Dokupimo lahko še več predalov in zmogljivost povečamo na 4400 listov, seveda velikosti A4. Tiskalnik lahko namreč tiska tudi na večji format A3.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki