Objavljeno: 26.8.2014 | Monitor September 2014 | Teme: mobilna aplikacija

Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

■ AcDisplay

AcDisplay je brezplačen pripomoček, ki omogoča neposredno branje opozoril na zaklenjenem zaslonu.

■ Mumble! Basic – Smart Vibes

Pametne vibracije nam kar iz žepa podajo vsebino pravkar prejetega sporočila. Brezplačen preizkus po želji nadgradimo s plačljivim, neomejenim momljanjem.

■ Galaxy Photo Screen Lock

Galaxy Photo Screen Lock je program, ki Samsungovim telefonom iz družine Galaxy omogoča uporabo lastnih slik na zaklenjenem zaslonu naprave.

■ TimeAway

TimeAway je uporabna aplikacija, s katero učinkovito omejimo zasvojenost otroka z mobilno napravo.

■ YoWindow Free Weather

Unikaten in zabaven način pogleda na vreme, ki s slikovnim in dinamičnim prikazom vremenskih razmer ter sposobnostjo pogleda in shranjevanja lokacij po vsem svetu že v brezplačni različici navduši.

■ flyers2go

Izdelek slovenskih avtorjev nam ponuja učinkovito pregledovanje reklam, letakov in katalogov na enem mestu ter zlahka prihrani evro ali dva.

■ Idejnik.si, delo in zaposlitev

Idejnik je prva slovenska aplikacija na trgu, ki je namenjena vsem iskalcem zaposlitve.

■ Broken Sword 5

Starosta pustolovskih iger se s prenovljenim uporabniškim vmesnikom in svežo zgodbo, podajano v epizodah, predstavi tudi mobilnemu občinstvu.

■ Timberman

Timberman je nov izziv, podoben Flappy Birdu, enostaven in težaven hkrati. Hitro pritegne in zasvoji.

■ Boom Beach

Nova igra priznanih razvijalcev Supercell dostavi slastno jed po znanem receptu, žal zopet z začimbami v obliki zastonjskega igranja z mikro plačili.

■ Leo’s Fortune

Odlična pustolovščina, ki navduši tako otroke kot odrasle, očara z osupljivo grafiko in ugankami, skozi katere odkriva zanimivo pripoved.

■ Facetune

Facetune je odlična, plačljiva aplikacija z inovativnimi in naprednimi zmožnostmi urejanja lastnega ali tujega portreta.

■ Speakle

Če smo pri družabnih omrežjih v preteklosti kdaj pogrešali možnost anonimnega objavljanja najrazličnejših smislov (in nesmislov), je Speakle prava stvar za nas.

■ Battery Defender – 1 Tap Saver

Battery Defender nam učinkovito pomaga ohraniti dolgoživost mobilni napravi priložene baterije.

■ Beep’nGo – Coupons & Discounts

Beep’nGo je izdelek, ki uspešno uporablja tehnologijo podjetja Mobeam za zanesljivejše odčitavanje črtnih kod, shranjenih na (Samsung Galaxy) telefonu.

■ ScanWritr: docs scanner, PDF

ScanWritr predstavlja najlažji način, kako fizični dokument spotoma spremeniti v datoteko PDF.

■ Dumpster – Recycle Bin

Koša vajeni uporabniki operacijskega sistema Windows bodo programa Dumpster najbolj veseli, saj bodo po nesreči brisane fotografije z dopusta le še grenka preteklost.

■ Commandr for Google Now

S programom Commandr lahko Googlovega osebnega pomočnika naučimo novih zvijač.

■ Better Open With

Ena izmed najpriročnejših zmožnosti Androida, odpiranje datotek z različnimi programi, je ob pomoči pripomočka Better Open With še boljša.

■ SkipLock Wifi Bluetooth Unlock

SkipLock je pripomoček za paranoične uporabnike z zaščitenim telefonom, ki bi želeli v varnem zavetju domačega okolja dostopati do telefona brez mučnih varnostnih opravil.

Jure Forstnerič: iPhone

■ edjing

Program, namenjen mešanju glasbe, z njim lahko dostopamo tudi do glasbe v storitvah SoundCloud in Deezer.

■ Passible

Passible je urejevalnik in hkrati varna shramba za vsa naša gesla. Vsa shranjena gesla šifrira, obenem pa naredi tudi varnostno kopijo v spletu.

■ Nutrino

Program, namenjen vsem, ki se sprašujejo, katera hrana je zanje najbolj zdrava, saj upošteva naš prirejeni profil.

■ Epiclist

Aplikacija za tiste, ki bi si želeli več pustolovščin in dogodivščin, z njo lahko iščemo zamisli za potovanja in druge dejavnosti, oboje pa delimo s prijatelji.

■ Fly

Odličen in preprost urejevalnik videa, Fly je v osnovi brezplačen, za plačilo pa ponuja tudi nekaj koristnih dodatkov.

■ iTunes Connect

Applova aplikacija, s katero si lahko na napravo iOS prenesemo knjige, glasbo in filme, ki smo jih kupili prek storitve iTunes.

■ Bit Tracker

Ena boljših aplikacij za spremljanje gibanje cen digitalne valute bitcoin. Podpira vrsto različnih borz.

■ Hexiled

Zabavna miselna igra, v kateri moramo v šestkotnikih poiskati besede (v angleščini, seveda), lahko igramo na čas ali na dolžino besed.

■ Three Points

Majhna, kratka in preprosta igra, v kateri s tapkanjem vrtimo trikotnik tako, da s stranico prave barve ujamemo čim več padajočih žogic.

■ Star Wars: Assault Team

Potezna igra, v kateri z lastnoročno sestavljeno ekipo likov, ki ima vsak svoje prednosti in slabosti, rešujemo različne naloge.

■ Tikal

Uradna predelava namizne igre, v kateri raziskujemo džunglo Srednje Amerike in iščemo skrite templje in zaklade v njih.

■ Human-to-Cat Translator

Zabaven program, ki simulira različno oglašanje mačk – z njim bomo hitro pritegnili pozornost še tako ignorantske mačke.

■ Star Realms

Igra s kartami, ki jo lahko igramo proti računalniku ali (za doplačilo) prek spleta, v njej moramo sestaviti čim boljšo kombinacijo vesoljskih plovil.

■ Google My Business

Brezplačna Googlova aplikacija, s katero lahko v Googlove storitve vpišemo ali popravimo podatke za svoje podjetje.

■ Google Analytics

Uradna Googlova aplikacija za dostop do podatkov o dogajanju na naših spletnih straneh, seveda za tiste, ki uporabljajo Google Analytics.

■ SIMSme

Za vse, ki jih skrbi varnost osebnih podatkov, je zanimiva aplikacija SIMSme, namenjena varnemu sporočanju (in tudi pošiljanju fotografij, stikov itd).

■ Signal

Brezplačen program, namenjen šifriranim telefonskim pogovorom, pogovarjamo se lahko tudi z uporabniki sorodnega programa RedPhone na Androidu.

■ EndlessTV

EndlessTV nam olajša ogled video prispevkov z najrazličnejših koncev spleta na vse možne teme. Video si lahko shranimo tudi krajevno.

■ Uplike

Preprosti Uplike je namenjen deljenju zanimivih vsebin s prijatelji in znanci, ne glede na vir vsebin, od Youtuba in Dailymotion pa do fotografij, glasbe, lokacij itd.

■ RTV 4D

Aplikacija naše nacionalne TV hiše, prek katere lahko v živo spremljamo televizijske kanale – najbolj koristno ravno v času velikih športnih dogodkov.

Tilen Knaus: Windows Phone

■ Analog Clock Tile

Vedno točen čas na živi ploščici, izbirate lahko med številnimi oblikami, avtor pa dodaja vedno nove. Za delovanje zahteva Windows Phone 8.1.

■ Sparrow Reader

Pregledovalnik datotek PDF in XPS, če vam vgrajena Microsoftova aplikacija ni dovolj. Vgrajena je integracija z OneDrive in Google Drive.

■ Kopy

Aplikacija in servis za izmenjavo besedila med mobilnimi napravami in računalniki. Preprosto povežite naprave in kopirano besedilo prenesite na katerokoli izmed njih.

■ Vivino Wine Scanner

Če vas zanimajo podatki o vinu, ki ga pravkar srebate, lahko z aplikacijo slikate nalepko in izveste, kaj o vinu menijo strokovnjaki in drugi pivci. Na žalost Slovenijo tu in tam zamenja za Slovaško.

■ Comicana

Odličen bralnik stripov v vseh priljubljenih formatih, ki omogoča povezovanje z oblačnimi shrambami ali neposreden prenos datotek iz istoimenske aplikacije Windows 8.

■ Xbox One Smartglass / Xbox 360 Smartglass

Mobilni podaljšek igralne konzole Xbox 360 ali Xbox One, ki omogoča dodatne načine igranja ali uporabo mobilnika kot dodatnega zaslona v igrah.

■ OverVolt: Crazy Slot Cars

Dirkanje z mini avtomobilčki, seveda ob pomoči turbo pospeškov, raket in drugih pripomočkov. Kako dolgo zdržite brez nakupa bližnjic?

■ Tetris Blitz

Ekspresna različica izvirnega Tetrisa, ki je integrirana tudi z Xbox dosežki. Namesto spuščanja označite mesto pristanka, med tem pa si prislužite še dodatne »pospeške«.

■ Plex

Mobilni odjemalec za odlični večpredstavni strežnik Plex, ki omogoča predvajanje ali sinhronizacijo slik, glasbe in filmov z domačega strežnika ali enote NAS

■ Pako

Minimalistično oblikovana igra, v kateri moramo v ukradenem avtomobilu čim dlje varno bežati pred zasledovalci v modrem.

■ Swarm

Avtorji Foursquare so se odločili, da je zanje (za uporabnike gotovo ne) bolje razbiti aplikacijo na dva dela – Foursquare priporoča, kam zaviti, Swarm pa zbira vaše obiske in vas povezuje s prijatelji.

■ Adobe Photoshop Express

Super urejevalnik slik tudi v okleščeni mobilni različici, ki sicer bolj spominja na Instagram kot na Photoshop, a je kljub temu dobrodošel.

■ Mobilna Banka GO!

Mobilna aplikacija slovenske podružnice banke Unicredit omogoča pregled stanja računov, kartic in hitra plačila in prenose sredstev. Lahko rabi tudi kot generator gesel za spletno banko.

■ Video Tuner

Svojim mobilnim video posnetkom dodajte barvne filtre, glasbo, jih obrežite in skrajšajte, sestavite in obdelajte še drugače.

■ Files

Uradni brskalnik po datotečnem sistemu Windows Phone, ki omogoča brisanje, premikanje in izmenjavo poljubnih datotek. Zahteva Windows Phone 8.1.

■ CloudMesh

Aplikacije povezuje oblačne shrambe Box, Copy, Dropbox, Facebook, GoogleDrive, Mega, MeoCloud, OneDrive in omogoča dostop do datotek in premikanje datotek med storitvami.

■ OneMusic

Simpatičen in čudovit nadomestek za vgrajeno aplikacijo za predvajanje glasbe Xbox Music avtorja prav tako priljubljenega koledarja Cal.

■ 1mail

Nadomestni odjemalec za spletno pošto. Izvrstno sodeluje z Gmail, napovedana pa je skorajšnja podpora tudi Outlook.com in imap ali pop3/smtp računu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji