Objavljeno: 28.12.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2024

Naročnine za otroke

Aplikacije so razvijalci včasih prodajali po sistemu plačaj enkrat in uporabljaj za vedno. Danes je tak model poslovanja zamenjala naročniška strategija, kjer programer od kupca v zameno za uporabo in stalno dograjevanje programa zahteva redno mesečno plačilo. Izjeme niso niti aplikacije za otroke.

Pregled otroških aplikacij, za katere se izplača plačevati mesečno naročnino, začenjamo z letošnjo Applovo nagrajenko Pok Pok. Gre za programski izdelek, ki se na vsakem koraku zaveda, da je igra pri otrocih gonilo učenja. Številne aktivnosti v aplikaciji spodbujajo igranje brez omejitev, pravil ali ciljev. Odprta igra omogoča raziskovanje, odkrivanje in izražanje, kar spodbuja razvoj kognitivnih in družabno čustvenih veščin, med drugim tudi samouravnavanje, ki se nanaša na otrokovo sposobnost upravljanja fizioloških, čustvenih in vedenjskih odzivov v izzivalnih situacijah.

Duplo World je še ena odprta igra, ki pa otroke nagovarja s kockami Lego. Plačljiva zbirka za pokušino brezplačno ponudi aktivnost z vlakom, medtem ko za ostale zahteva bodisi plačano naročnino ali enkratni nakup. Zadnji se ne izplača, saj se zbirka redno posodablja in vestno sledi koledarskim dogodkom. V prvi vrsti jo priporočamo vrtčevskim in predšolskim otrokom z zvrhano mero radovednosti in ljubeznijo do danskih kock.

Ptičja igra, kakor otroci radi imenujejo zbirko aktivnosti Sago Mini World, zaradi lika roza ptice, ki se pojavlja v njej, ponuja več kot 35 zabavnih iger ali svetov. Malčki se v njih igrajo z dojenčki, potujejo v vesolje, delajo v slaščičarni ali gredo na taborjenje, v živalski vrt, mesto, in na dirke z avtomobili. Igra otroka uči skozi odprto igro, spodbuja fino motoriko in omogoča vsakemu, da se igra na svoj način.

Nadaljujemo z My Town Home, ki je takisto zrastla iz posameznih aktivnosti v zbirko iger z digitalnimi lutkami. Naročnina ponuja dostop do sleherne aktivnosti v pisanem in živahnem svetu, v katerem se otrok uči igranja različnih vlog ter odzivov na posamezne dogodke v resničnosti.

Za konec omenimo še zbirko Toca Life World, ki brezplačno ponuja največ in namesto klasične naročnine dodatne aktivnosti prodaja v kompletih. Pionirji otroških iger na telefonih iPhone in tablicah iPad predstavljajo pisan in živahen svet, ki otroka toplo objame in mu sveže informacije dostavlja s prilagojeno hitrostjo, da se v njem vedno počuti domače.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji