Objavljeno: 29.8.2006 03:23 | Avtor: Dare Hriberšek | Monitor Julij 2006 | Teme: nenehni testi, prenosnik

MSI Megabook S262

MSIjev Megabook S262 je prenosnik, ki hodi po meji. S svojo velikostjo in težo dobrih dveh kilogramov se uvršča nekam v sredino med navadne in ultra lahke prenosnike. A vendarle, lep del teže odpade na račun optične enote, ki v tej kategoriji ni povsem običajna. Na pogled deluje robustno, minimalistično oblikovanje in izdelava ohišja pa dajeta vtis trdnosti in zaupanja.

In če ga na zunaj zlahka zamenjamo s predhodnikom S270, je v notranjosti radikalno drugačen. Poganja ga dvojedrni procesor s 65 nm zasnovo, ki je energetsko ravno dovolj varčen, da s porabo energije ostaja nekje ob boku enojedrno zasnovanim MSIjevim notesom. 4400 mAh akumulator zasede celotno zadnjo stran ohišja in zmore energije za slabe tri ure delovanja.

Testni model je bil opremljen s povprečnim 60 GB diskom in 512 MB pomnilnika DDR II. Povezovanje v splet je mogoče prek brezžičnega vmesnika 802.11b/g in modema, vgrajeni zapisovalnik DVD-RW pa omogoča dvoslojno zapisovanje. Tudi tu vas bosta ob nakupu presenetlili uporabna torbica in miška.

Tipkovnica je prijetna, tipke so dovolj velike, z dotiskanimi slovenskimi znaki, a se celota med pisanjem precej upogiba. Tudi pri ocenjevanju tipk sledilne poščice se je težko odločiti, ali gre za domiselno oblikovno rešitev ali nesmiselno varčevanje pri pomembnem kosu opreme. Če ne drugega, tipki na otip ne odstopata dovolj od podlage, zato ju pri slepem iskanju s prsti zlahka zgrešimo.

Na voljo so trije vmesniki USB, firewire in razširitvena reža PC express. Od vsega pa se morda najbolj odreže 12,1-palčni zaslon, ki s svetlečim "premazom" navdušuje med gledanjem DVDjev v zatemnjenem prostoru, a razočara, kadar delamo z izvorom svetlobe za hrbtom. Pri tako majhnem zaslonu smo pogrešali tudi kak televizijski izhod tv-out. Zvok je za miniaturna zvočnička presenetljivo dober.

Pri testih se je odrezal povprečno, presenetil je še kar dober rezultat večpredstavnostnega indeksa Winstone, zlasti ker grafični čip za delovanje posega po sistemskem pomnilniku. Kot smo omenili uvodoma, je končna sodba težka. Za tiste, ki kupujejo zares prenosen prenosnik, je S262 morda malce pretežak in prevelik, obenem pa v primerjavi z drugimi razredi za svojo ceno morda ponuja malce premalo.

MSI Megabook S262

Poslovni indeks Winstone 2004: 19,6.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 23,9.

Trajanje delovanja: 2:42:00.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 7.

Mere: 30,3 × 22,5 × 2,8, 2,1 kg.

Značilnosti: Intel Core duo T3200 1,66 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, DVD-RW, WLAN 802.11b/g.

Zaslon: 12,1-palčni, 1280 x 800 pik.

Cena: 329.900 tolarjev.

Prodaja: Acord-92, www.acord-92.si.

Za: Zaslon, procesorska zmogljivost.

Proti: Teža, tipki sledilne ploščice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji