Objavljeno: 24.12.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2019

Mobilni zaslužek

Telefoni so strošek, najprej nas olajšajo ob nakupu, nato z mesečno naročnino na mobilne storitve, spotoma pa še med obiskom digitalnih tržnic in drugih trgovin. Čas je, da nam pametnjakoviči nekaj prinesejo nazaj. Med aplikacijami, ki obljubljajo bogastvo, je nekaj primerkov, s katerimi je resnično mogoče zaslužiti. Naslednji programski izdelki nam odebelijo bančni račun za enega ali sto evrov.

Prve aplikacije ni treba posebej predstavljati, saj gre za eno največjih spletnih skupnosti na svetu. Airbnb je platforma za oddajanje in najemanje nastanitvenih zmogljivosti. Prav vsakdo lahko za določen čas odda svoj dom in ob tem nekaj zasluži. V aplikaciji je trenutno več kot pet milijonov oglasov iz dvesto držav. Za to, da zagrabimo priložnost z obema rokama, potrebujemo le rezervacijski sistem in pospravljeno stanovanje. Za prvo poskrbi mobilna aplikacija Airbnb, za drugo sami.

Naslednji mobilni izdelek je trenutno največji digitalni bolšji sejem na sceni. Aplikacija Letgo je tudi v Sloveniji dobro vzcvetela, zato se ponaša z bogato ponudbo najrazličnejšega rabljenega blaga, ki ga ponujajo ljudje iz okolice. Mobilno tržnico Letgo odlikujejo preprost uporabniški vmesnik, enostavna komunikacija med kupcem in prodajalcem ter pameten katalog, ki vedno ve, kaj iščemo.

Seveda so tudi knjige blago, ki ga poprej omenjena digitalna tržnica Letgo rada trži, a posebej tiskani besedi je namenjena aplikacija BookScouter. Uporabniki slednje knjige prodajajo in kupujejo. Mobilni oglasnik knjige sprejme na podlagi mednarodne standardne knjižne številke ISBN, ki jo vpišemo ročno ali ob pomoči v telefon vgrajene kamere, ki prebere črtno kodo. BookScouter je uporaben predvsem za prodajo knjig v tujem jeziku, saj slovenskih izdaj uporabniki aplikacije za zdaj ne iščejo ravno mrzlično.

Sweatcoin je mobilni program, ki šteje korake in meri telesno udejstvovanje ter nas zanj nagradi s posebnimi digitalnimi kovanci, ki jih potrošimo v pravih spletnih trgovinah. Večje akcije nam lahko prinesejo celo resničen denar. Zadeva je videti obetavno, med partnerji najdemo znana imena, kot sta PayPal in nemška inovativna banka brez fizičnih poslovalnic N26, o kateri smo pisali tudi v Monitorju.

Za konec si oglejmo še aplikacijo Foap, s katero lahko prodamo eno izmed številnih fotografij, ki smo jih naredili s telefonom. Izdelke agencije, podjetja in posamezniki kupujejo naključno ali v sklopu posebnih akcij. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji