Objavljeno: 29.5.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2018

Mobilni finančni svetovalec

Plačilni dan je iz meseca v mesec težje dočakati, bogata ponudba slovenskih trgovin je preveč mamljiva, da se ne bi (pre)večkrat uklonili in na široko odprli denarnice. Minus na računu se posledično veča. Če ste se v kratkem opisu prepoznali, je naslednjih pet aplikacij za telefone iPhone namenjenih prav vam.

HomeBudget with Sync je soliden upravitelj premoženja, ki se odlikuje z zmožnostjo družinske rabe Family Sharing, kar pomeni, da bo nadziral celoten družinski proračun. Družina lahko izdatke beleži na različnih napravah, te se nato povežejo med sabo in stroške obračunajo glede na skupno premoženje oziroma proračun. Program odlikujejo preprosta raba in številna grafična orodja, s katerimi lažje obvladujemo potrošnjo.

Wally je celovita programska rešitev, ki združuje vse finančne informacije na enem mestu in uporabniku olajša nadzor nad zasluženim in potrošenim denarjem. Omogoča nastavitev varčevalnih ciljev, omejevanje denarja za potrošniške namene in hitro iskanje informacij po osrednjem zaslonu. Priboljšek predstavljajo družabne zmožnosti in beleženje lokacije, ki poleg izdatkov zapisujejo, kje so nastali in h komu so šli.

Poseben pristop k upravljanju financ ubere program Dollarbird. Slednji zapravljanje beleži v priročnem koledarju, ki omogoča sodelovalno varčevanje. V koledar vnašamo pretekle in načrtovane izdatke, ki jih umetna inteligenca bolj ali manj uspešno sama razporedi v ustrezne kategorije. Shranjene informacije si je nato moč ogledati na časovnici ali s pomočjo različnih grafičnih predstavitev. Dollarbird je v osnovi brezplačen program, ki v paketu mesečne naročnine v višini petih evrov in pol dodatno ponuja povezovanje koledarjev za nadzor nad zapravljanjem v družini ali manjših delovnih skupinah.

Aplikacije za nadzor osebnih financ so največkrat zapletena orodja s številnimi, večinoma nepotrebnimi funkcijami. Pravo nasprotje je program Fudget, ki omogoča preprost vnos in urejanje podatkov s potegom prsta v leto. Kljub navidezni okleščenosti programu ne manjka dobrodošlih zmožnosti, kot je vnos ponavljajočih se izdatkov. Plačljiva različica ima vgrajeni kalkulator in je brez oglasov.

Priljubljena spletna aplikacija za nadzor osebnega proračuna You Need A Budget ima lastno mobilno aplikacijo za telefone iPhone in tablice iPad. YNAB ponuja podoben nabor zmožnosti kot tekmeci, za nameček pa vnesene podatke prenese na druge naprave v družini ali ekipi, ne glede na njihovo poreklo. Finance imamo tako lahko pod nadzorom na poti v službo, ko imamo v roki telefon z Androidom, v pisarni na računalniku, kjer obiščemo spletno različico aplikacije, in doma na tablici iPad.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji