Objavljeno: 9.8.2005 16:42 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Junij 2005 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Minolta PagePro 1350W

Včasih se zdi, da izdelovalci tiskalnikov ob začetni predstavitvi novega modela nalašč izdelajo nekoliko okrnjen ali upočasnjen tiskalnik, da ga lahko pozneje pohitrijo/izboljšajo in tako vzdržujejo vtis nenehnega razvoja. Pri modelu 1350W gre za nadgradnjo oz. zamenjavo modela 1300W, ki smo ga preizkusili pred enim letom, njegova edina novost pa je višja hitrost dela. Namesto 16 strani na minuto jih novi tiskalnik zmore 20.

Zato bomo z opisom nekoliko krajši. Tiskalnik je namenjen manj zahtevnim uporabnikom in zaradi svoje (ne)velikosti lepo sede na delovno mizo. Nima pravega predala, ampak le pokrit pladenj, pogrešamo pa ločen podajalnik za kuverte. Odlagalnik je nekoliko neroden in kar nekajkrat se nam je zgodilo, da so listi začeli padati čezenj in enkrat celo povzročili zastoj tiskanja.

Tiskanje je razmeroma tiho, vendar moti, da hladilni ventilator deluje še celih 15 minut potem, ko smo končali. Če tiskanje sprožimo po teh 15 minutah (ko tiskalnik ni več ogret) znaša tiskanje prve strani celih 24 sekund (konkurenca to zmore tudi v samo 10 sekundah), sicer pa 17 sekund. Če odštejemo čas tiskanja prve strani, smo tiskalniku tudi dejansko namerili hitrost 20 strani na minuto, seveda le pri besedilu. Je pa zelo hiter tudi pri obdelavi kompleksnih dokumentov, kajti to prevzame računalnikov procesor (tiskalnik je tipa GDI). Opozoriti velja, da se pri tiskanju s polno ločljivostjo 1200 pik hitrost vendarle upočasni in to na 13 strani na minuto.

Natisnjeno besedilo je ostro, zadovoljni smo bili tudi z mehkimi prehodi. Le pri polnih bitnih slikah je bilo videti nekaj neenakomernosti. Sicer pa slednjih zagotovo ne bomo tiskali v formatu A4, kajti za to ima tiskalnik premalo pomnilnika - ob preizkusu se nam tak izdelek enostavno ni natisnil (brez opozorila o napaki).

Ob nakupu je priložena kaseta z barvilom za le 1500 odtisov, kasneje pa lahko kupimo tako za 3000 in (bolj ugodno) za 6000 strani. Cena odtisa je za ta cenovni razred dokaj ugodna.

Minolta PagePro 1350W

Hitrost: 8

Kakovost izpisa: 7

Opremljenost: 4

Cena izpisa: 4

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB tiskalniki).

Ločljivost: 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 20 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 150 listov (pladenj); GDI; 8 MB.

Cena: 29.990 tolarjev.

Cena natisnjene strani: 6,83 tolarja.

Prodaja: Gorenje Point, point.gorenje.si, (03) 899 10 00, Likopris, www.likopris.si, (01) 750 64 00.

Za: Preprosta namestitev, hitrost izpisa.

Proti: Nekoliko slabši izpis bitnih slik, nima predala, glasnost zaradi ogrevanja. Nima podajalnika za posamezne liste.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji