Objavljeno: 8.3.2005 19:07 | Avtor: Arnold Marko | Monitor December 2003 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Lexmark T630n

Oblika Lexmarkovih tiskalnikov za srednje velike pisarne se ni pretirano spreminjala in tudi model T630n ni izjema. Ohišje zavitih linij je videti dokaj "retro", k temu pa prispevata tudi upravljalna plošča na prednjem delu ohišja s tipkami kovinskega videza in dokaj pregledno postavljen zaslon LCD. Tiskalnik ponuja široko podporo različnim operacijskim sistemom - podprte so tudi različice Linuxa in Unixa.

Deklarirana hitrost tiskanja je 33 strani na minuto in to hitrost je tiskalnik na našem preizkusu celo presegel. Dosegel je 33,5 strani na minuto, in to kljub temu da uporabljamo preizkusno besedilo, ki je celo bolj pokrito od petodstotno pokritih dokumentov, ki se sicer uporabljajo za merjenja hitrosti tiskalnikov. Ima pa tiskalnik dokaj dolg čas začetka tiskanja, tako da je za izpis ene strani potreboval že kar zajetnih 23 sekund in tudi to je vplivalo na to, da končni rezultat pri izpisovanju daljših dokumentov ni bil najboljši, pa čeprav je še vedno hiter. Petnajst strani dolg dokument je izpisal v 48 sekundah, za devet strani dolgo poslovno poročilo je potreboval 38 sekund, s petdesetimi stranmi pa je opravil v minuti in 54 sekundah. Tiskanje 25 MB velike bitne slike mu je vzelo 26 sekund, zanimivo pa je, da je za tiskanje vektorske grafike iz programa Corel Draw potreboval celo več, 32 sekund. Podobno kot model T632n, ki smo ga opisali v julijski številki, tudi pogon modela T630n ni najtišji. Mimogrede, "n" v oznaki seveda označuje, da gre za tiskalnik z omrežnim vmesnikom, ki je na voljo poleg vmesnika USB 2.0.

Na kakovost izpisov v tem razredu Lexmarkovih laserjev ponavadi nimamo večjih pripomb in tudi pri modelu T630n je tako. Črke so ostre in brez nepravilnih robov, prekrivnost barvila je dobra, postscriptni odtisi so praktično brez napak. Edino pri bitnih slikah je nagnjen k ustvarjanju učinka moire, predvsem pri zahtevnejših mrežnih vzorcih.

Lexmark T630n

Velikost (razred): A4 (srednji).

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 33 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + 100 listov (večnamenski podajalnik), PCL 6, postscript 3, PPDS, 64 MB/320 MB, USB in omrežni vmesnik.

Cena: 265.931 tolarjev.

Cena natisnjene strani: 4,16 tolarja.

Prodaja: Alterna, www.alterna-i.si, (01) 520 28 00.

Za: Možnosti nadgradnje, zanesljivost, kakovost izpisov.

Proti: Dokaj glasen, ni tiskanja po ravni poti papirja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji