Lenovo Thinkpad X41 Tablet

Objavljeno: 31.10.2005 15:00 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Oktober 2005 | Teme: prenosnik, nenehni testi

IBM je bil eden redkih velikih izdelovalcev prenosnikov, ki niso podlegli marketinškemu pritisku oz. histeriji, ki jo je okoli tabličnih računalnikov ustvaril Microsoft. Praktično vsi veliki izdelovalci so "na Microsoftov ukaz" predstavili svoj tablični računalnik, le IBM se je vzdržal. Minilo je kar nekaj časa (let), trg tablic ni množično sprejel, pokazalo pa se je, da so uporabne na nekaterih nišnih trgih (npr. pri delu na terenu, v skladiščih...). Očitno so te tržne niše dovolj velike, da se je tablic zdaj lotil tudi IBM. Ali pa, in to se sliši še bolj verjetno, je pri tej odločitvi odigral ključno vlogo novi lastnik IBMove PC divizije, kitajski Lenovo. Kakorkoli že, pred nami je novi Lenovo Thinkpad X41 Tablet.

V IBMu, pardon, Lenovu, so se ga lotili na najenostavnejši način - vzeli so svoj vrhunski ultralahki model X41 (preizkusili smo ga v poletni številki Monitorja) in ga spremenili v tablico. Tablica je torej kombiniranega tipa, saj je lahko videti kot čisto navaden prenosnik, ki pa se spremeni v tablico, če zaslon zavrtimo in ga poveznemo nazaj. Tudi v tej obliki ima možnost prijave s prstnim odtisom, saj je bralnik prstnih odtisov nameščen na zaslonu in ne pod tipkovnico kot pri modelu X41. Je pa res, da je taka prijava v "netablični" obliki zato nerodna. Kot tablica je X41 Tablet zelo lahek in okreten, funkcionalno pa seveda enak drugim tablicam. To pomeni, da ima vgrajeno prepoznavanje pisave, vendar bolj ali manj le angleške (prepoznavanju pomaga vgrajena zbirka besed in fraz), in nekaj specializiranih programov za izdelavo beležk (o tablicah smo v Monitorju že podrobneje pisali).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki