Objavljeno: 27.8.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor Julij-avgust 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Konica Minolta bizhub C280

Bizhub C280 je namenjen poslovnemu okolju in združuje funkcije tiskalnika, kopirnega stroja, optičnega bralnika in faksa.

Prosto stoječa naprava impresivnega videza je nameščena na podstavek s kolesi, kar je zelo dobrodošlo in močno olajša prestavljanje tega skoraj sto kilogramov težkega primerka. Po sami velikosti testiranega modela takoj pade v oči velik, barvni, za dotik občutljiv zaslon LCD, ki omogoča preprosto upravljanje množice različnih nastavitev in funkcij, ki jih ponuja C280.

Tiskanje je razveseljivo mogoče na papir do velikosti A3, in ne samo prek dveh predalov, ki imata skupno zmogljivos tisoč listov, temveč lahko večji format posredujemo tudi prek večnamenskega podajalnika. Ta ima prostor za 150 listov. Če nam to ni dovolj, lahko z doplačilom skupno zmogljivost povečamo še za dodatnih 2500 listov. Tiskanje na obe strani in fotokopiranje je samoumevno, poskrbljeno je tudi za varnost. Podprta je avtentikacija uporabnikov, šifiranje podatkov in administrativni nadzor nad celotnim tiskanjem. Uporabniške račune, ki jih je lahko do tisoč, je moč razvrščati v skupine, dokumente pa lahko hranimo kar krajevno na disku, velikem 250 GB.

Za tiskanje je najvišja podprta ločljivost 1800 × 600 pik, odzivnost pa zagotavlja procesor s frekvenco 1 GHz in zajetnih 2 GB notranjega pomnilnika. Naprava se tako ne glede na vrsto dokumenta po vnesenem ukazu zelo hitro loti dela. Prva stran je natisnjena že v pičlih osmih sekundah. Kakovost je vrhunska in zagotavlja profesionalen videz dokumentov, sploh besedilo je nadvse vzorno, pa tudi natisnjeni primerek naslovne strani naše revije je izpadel zelo dobro, zlasti v primerjavi z drugimi laserskimi tiskalniki.

Tudi optično branje in kopiranje se obnese odlično in je zavoljo avtomatskega podajalnika zelo elegantno. Ločljivost branja je 600 × 600 pik na palec.

Bizhub C280 je napreden izdelek, ki bo našel svoje mesto v podjetjih, kjer točno vedo, kaj potrebujejo; to kaže tudi visoka cena. A za ta denar dobimo res veliko. Okviri tega sestavka so odločno premajhni, da bi se poglobili ali sploh opisali vse zmožnosti te vsestranske naprave, vendar bodite prepričani, da boste težko našli opravilo, ki mu C280 ne bi bil z lahkoto kos. Pretres ob ceni omili tudi pogled na ceno samega izpisa, saj je z 0,4 centa na črno-belo stran že kar smešno nizka.

Konica Minolta bizhub C280

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, barvni laserski tiskalnik, faks.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 9.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A3 (večnamenska s faksom).

Ločljivost: 1800 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 28 strani na minuto.

Cena: 4540 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,4 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 2,1 centa.

Prodaja: www.konicaminolta.si.

Za: Kakovost tiska, cena izpisa, odzivnost, zaslon LCD, funkcionalnost.

Proti: Cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji