Objavljeno: 26.9.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2023

Kolesarski računalniki

Kolesarski števci in računalniki omogočajo številne funkcije, odvisne od izbire posameznika, kaj želi spremljati med vožnjo na kolesu. Ponujajo primerjanje rezultatov in tekmovanje, poleg tega pa tudi navigacijo po cestah in zunaj njih. Omogočajo naprednejšo vadbo na kolesu, merjenje srčnega utripa, izračun porabljenih kalorij in še veliko več. Njihovo vlogo z naslednjimi aplikacijami učinkovito prevzamejo telefoni iPhone.

Preden sploh začnemo, se moramo lotiti najbolj priljubljene športne aplikacije na svetu. Strava je športni Facebook, ki združuje tako rekreativce kot profesionalce in deluje s številnimi športnimi pripomočki na trgu. S poglobljeno analizo in z bogato statistiko uporabnike sili k udejstvovanju in izboljšanju rezultatov. Priljubljenost programa v Sloveniji zagotavlja, da v neposredni bližini nikoli ne zmanjka prog in drugih tekačev, s katerimi se lahko v vsakem trenutku (znova) pomerimo. Čeprav Stravo večina kolesarjev uporablja kot dodatek h kolesarskemu računalniku, lahko aplikacija deluje tudi brez njega.

Pametni telefon se v odličen kolesarski računalnik prelevi s programom Cyclemeter. Ta se ponaša s številnimi zmožnostmi prilagajanja med vožnjo ter z obsežnimi in bogatimi analizami po njej. Ker ne zahteva prijave na nobeno spletno mesto, podatki ostanejo na lokalni napravi. Programski kolesarski računalnik dobro sodeluje s povezanimi slušalkami, s katerimi lahko začnemo in ustavimo vožnjo, ter z Googlovimi Zemljevidi, ki nam pomagajo pri vožnji po nepoznanih območjih. Cyclemeter se prav tako dobro povezuje s Stravo, Facebookom, Twitterjem in z drugimi, uvažanje in izvažanje poti pa je sila enostavno.

Cyclemetru podoben izdelek je Map My Ride, ki se od tekmeca razlikuje po odličnem sledenju, s katerim razkriva poreklo svoje spletne zgodovine. Map My Ride ne sledi zgolj posameznim vožnjam, temveč tudi prehranjevalnim navadam, teži uporabnika in drugim povezanim podatkom. Program se z veseljem poveže z najrazličnejšimi dodatki bluetooth (ter ANT+) in tipali, ki izkušnjo nadgradijo.

SuperCycle je kolesarska računalniška aplikacija, ki sledi vožnji s kolesom, medtem ko prikazuje statistiko v realnem času, vključno s hitrostjo, z razdaljo, nadmorsko višino, s porabljenimi kalorijami, kadenco in z močjo.

Podobno počne Bikemap, kolesarski računalnik s podporo za GPX in KML, ki prikazuje statistiko skupaj z navigacijo. Ta računa predviden čas prihoda ter svetuje spremembo poti med vožnjo glede na želje uporabnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji