Objavljeno: 25.11.2014 | Avtor: Matej Šmid | Monitor December 2014

Kitajec z imenom

Zdravje, šport, hujšanje, to so trenutno ključne besede, okoli katerih se vrti zasebno življenje zahodnega sveta. Del tega dogajanja so tudi športne zapestnice, o katerih smo že pisali, in bomo, kot kaže, morali še.

Najprej poskusimo razčistiti mit o tem, kaj športne zapestnice niso in kaj v resnici so. To niso resne športne naprave, kot so »resne« športne ure, ki so na trgu že dolga leta in ob pomoči pasu merijo srčni utrip, ob pomoči sprejemnika GPS pa tudi naše gibanje. Športne zapestnice so (večina, da ne bomo delali komu krivice) samo in le števci korakov. Taki malce inteligentnejši, ki se znajo povezovati s pametnimi telefoni. In to je pravzaprav to. Kitajci jih prodajajo po 16 evrov, s poštnino vred.

Natanko taka je tudi Runtasticova naprava Orbit, le da stane 120 evrov. Res pa je, da je vodotesna (cenene Casio ure so take že 30 let) in se brez težav povezuje s programi in storitvami Runtastic. To je v resnici tisto, kar Orbit loči od konkurence. Spletne dveri Runtastic so namreč ene najbolj priljubljenih športnih dveri, zato je verjetno zanimivo uporabljati napravice, ki jih neposredno podpirajo.

Povezava z aplikacijo/dvermi Runtastic je lahko zanimiva in celo uporabna, a bolj ali manj vse naredi že pametni telefon, zapestnica prispeva le štetje korakov.

Povezava z aplikacijo/dvermi Runtastic je lahko zanimiva in celo uporabna, a bolj ali manj vse naredi že pametni telefon, zapestnica prispeva le štetje korakov.

Orbit smo povezali s telefonom Android in namestili aplikacijo Runtastic Me, ta pa je potem štela korake, ki smo jih naredili med dnevom (kolesarjenje jo je sicer zmedlo …), seštevala aktivne minute, si izmišljevala, koliko kalorij smo porabili, in nam ocenjevala, kako dobro smo spali. No, slednje le teoretično, kajti med spanjem Orbita nismo imeli na sebi, pritrditveni pašček je v resnici preveč neroden, da bi ga imeli na sebi 24 ur na dan.

Bolj zanimiva je bila povezava z »veliko« aplikacijo Runtastic, ki zna zaznati tudi položaj in na tej podlagi na spletni strani zazna zanimivo pot gibanja, višinski profil in še kaj. Seveda vse to v resnici naredi pametni telefon, zapestnica spet prispeva le – število korakov. Je pa res, da zna tudi prikazovati zapisane podatke s telefona.

Runtastic Orbit

Športna zapestnica

Prodaja: www.elkotex.si

Cena: 120 EUR.

✓    Enostavna namestitev, povezljivost z dvermi Runtastic.

✗    Omejena zmogljivost, cena!

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji