Objavljeno: 27.8.2019 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor September 2019

Huawei P Smart Z

Huawei ima široko paleto naprav in v spodnjem segmentu so ravno ob koncu poletja predstavili novi model P Smart Z, ki je nekakšen naslednik lanskega modela P Smart. Gre za telefon nižjega cenovnega razreda, kjer je sicer zelo močan Xiaomi in kjer Huawei nastopa tudi z lastno znamko Honor.

P Smart Z na prvi pogled deluje všečno. Naš preizkusni model je bil odet v zanimivo, turkizno zeleno barvo, hrbtna stran pa je plastična in rahlo ukrivljena. Telefon sicer lepo stoji v roki, a gre za eno večjih, težjih in debelejših naprav v tem cenovnem razredu. Zaslon sicer meri zajetnega 6,59 palca, ločljivost pa je 2.340 × 1.080 pik. Raztegnjen je čez vso prednjo stran, ob tem ni nobenih zarez ali drugih motečih elementov (denimo okroglega izreza za kamero).

Prednja kamera je namreč pospravljena v samo ohišje, in ko v aplikaciji za fotografiranje izberemo možnost selfija, se dvigne (in kasneje tudi spusti) ob pomoči vgrajenega motorčka. Pri Huaweiju pravijo, da kamera zmore več kot 100.000 odpiranj in moč pritiska do 12 kilogramov (ob močnejšem pritisku se sicer vklopi motorček in kamero pospravi). Zanimiva odločitev, a se težko otresemo občutka, da se taka rešitev na dolgi rok ne bo zares prijela. Kakovost fotografij je sicer povprečna. Glavna kamera ima dodatno tipalo za zaznavo globine, a bi si želeli tudi kak širokokotni objektiv.

Zasnova telefona je standardna za ta cenovni razred. Osemjedrni procesor s 4 GB pomnilnika se je na hitrostnem preizkusu solidno obnesel, povsem primerljivo z boljšimi telefoni tega razreda. Naložen je Android 9, seveda s Huaweijevim vmesnikom EMUI zadnje generacije. Tudi med uporabo je telefon prijetno odziven in hiter. Posebej velja pohvaliti zmogljivost akumulatorja, saj je s 4.000 mAh občutno pred večino konkurentov.

Novi P Smart Z je v vstopnem razredu zelo dobra izbira, saj ponuja dovolj hitrosti ob zelo zmogljivem akumulatorju. To seveda pomeni večje in debelejše ohišje, kar je tudi glavna slabost te naprave.

Huawei P Smart Z

Hitrost delovanja: 8

Kakovost izdelave: 8

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 240 EUR.

Za: Cena, zmogljivost akumulatorja.

Proti: Debelina.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji