HP Photosmart C4280

Objavljeno: 18.12.2007 15:19 | Avtor: Tadej Beravs | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: December 2007 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

V Hewlett-Packardu so se odločili za cenejšo in posledično okrnjeno različico dobro leto stare večnamenske naprave Photosmart C4180. Tako je novi model Photosmart C4280 ohranil tehnične zmogljivosti predhodnika, prikrajšan pa je za peščico dodatkov, ki jih splošni uporabniki ne potrebujejo ravno pogosto. Ker gre vendarle za model Photosmart, so v HP poudarili predvsem tiskanje fotografij. Temu primerno je tiskalnik opremljen z vmesnikom PictBridge, prav tako se lahko pohvali z bralnikom pomnilniških kartic. Za pregled fotografij, shranjenih na pomnilniški kartici, skrbi izredno (3,8 centimetra) majhen zaslon LCD, ki tokrat ne štrli iz naprave tako kot pri predhodniku. Zaslon je resda manjši kot pri povprečnem mobilnem telefonu, vendar za pregled fotografij dovolj dobro služi. Za obdelavo fotografij pa je premajhen, temu primerno teh funkcij tudi ni na voljo. Kljub vsemu pride prav pri določanju števila fotokopij in povečave.

Optični bralnik z ločljivostjo 1200 x 2400 pik na palec in 48-bitno barvno globino in po specifikacijah ne odstopa od predhodnika. Kljub temu smo izmerili, da je delovanje vsaj za tretjino počasnejše. Tudi pri hitrosti kopiranja se pozna kar precejšnja razlika. Tako za črno-belo fotokopijo pet strani dolgega dokumenta porabi kar tri minute in enainpetdeset sekund, to je za skoraj dve minuti počasneje od predhodnika. Za barvno kopiranje pa porabi pol minute več. Žal je ohranil tudi slabost predhodnika - slabo fotokopiranje. Tako je pri barvni kopiji lahko rumenkasto ozadje preveč poudarjeno, saj ga tiskalnik natisne kot precej vidno oranžno.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki