Objavljeno: 27.2.2012 11:29 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor Februar 2012 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Photosmart 5510

Photosmart 5510 je docela odet v črno in to mu daje profesionalen videz, predvsem pa je dobrodošla alternativa pisarniški sivini. Nizek profil in 2,4-palčni, za dotik občutljivi barvni LCD zaslon na prednji strani lepo zaokrožita prvi vtis.

Delo s papirjem je verjetno najšibkejša točka tega izdelka. Pladenj za papir je treba izvleči in sprejme 80 listov, natisnjene strani pa se odlagajo kar na zgornji del tega pladnja, na mestu pa jih drži majhen zložljiv zatič, ki daje občutek, da se bo ob prvem malce močnejšem pritisku odlomil. Dobimo vtis, da so v HPju med oblikovanjem popolnoma pozabili na odlagalnik in v zadnjem trenutku dodali površno rešitev.

Na voljo imamo brezžično in USB povezavo, poleg tega pa se za majhnimi vratci spredaj skriva bralnik pomnilniških kartic. Če se odločimo napravo povezati po brezžični omrežni povezavi, dobimo dostop do HPjevih spletnih aplikacij. Za zgled bi dali možnost tiskanja dnevnih novic prek aplikacije Yahoo. Obenem lahko Photosmart 5510 uporabimo za tiskanje prek elektronske pošte. Nastavitev te možnosti je lažja, kot bi si mislili: napravo povežemo v brezžično omrežje, na zaslonu LCD pritisnemo tipko print, s čimer se nam natisne stran z aktivacijsko kodo. To vpišemo na HPjevi spletni strani. S tem bo napravi dodeljen naslov, na katerega se nato pošiljajo dokumenti, ki jih želimo natisniti.

Ločljivost tiskanja je 4800 × 1200 pik na palec. Kakovost izpisa lahko le pohvalimo, ne glede na vrsto izpisa. Barve so močne, prelivi mehki, besedilo pa bi od daleč že skoraj lahko primerjali z laserskimi izdelki. Glede na to, da Photosmart 5510 ne spada v višji cenovni razred brizgalnih večfunkcijskih naprav, bi pričakovali, da bo pešala hitrost, a se je preizkušena naprava dobro odrezala tudi v tem pogledu. Brez težav se postavi ob bok dražjim modelom.

Branje in fotokopiranje ne zaostaja za tiskalnim delom. Ločljivost je 1200 pik na palec, za udobnejše delo pa skrbi za dotik občutljiv zaslon LCD, prek katerega lahko upravljamo vse pomembnejše nastavitve. Tako ukaze kopiranja brez težav izvajamo na sami napravi brez uporabe računalnika. Pogrešali smo le samodejni podajalnik za dokumente.

HP Photosmart 5510 je po hitrosti in kakovosti natisnjenih dokumentov primerljiv z dražjimi tekmeci, res pa je, da ni brez napak. Cena barvnega tiska in slabo zamišljen ter izdelan odlagalnik sta ob izbiri lahko velika ovira, predvsem če nameravate tiskati veliko. Po drugi strani pa za to ceno dobite odlično vsestransko napravo, ki ne bo razočarala z izdelki.

HP Photosmart 5510

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB, Wi-Fi.

Velikost (razred): A4 (večnamenska brez faksa).

Ločljivost: 4800 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 22 strani na minuto.

Cena: 106 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 13 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 75 centov.

Prodaja: Partnerji HP.

Za: Kakovost izpisa, hitrost, zaslon LCD.

Proti: Cena barvnega izpisa, nima podajalnika, slab odlagalnik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji