Objavljeno: 27.2.2012 11:37 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor Februar 2012 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Officejet Pro 8100

HP s serijo tiskalnikov Officejet meri na uporabnike v poslovnih okoljih. Predstavlja jo kot pravo alternativo laserskim tiskalnikom. Med njimi je Officejet Pro 8100, ki je naslednik modela 8000. Že na prvi pogled in sploh otip je jasno, da je naprava namenjena več kot le občasnemu tiskanju. To potrjuje tudi največja priporočena mesečna obremenitev (25 tisoč strani). Ob odpiranju tiskalnika in menjavi kartuš ter vstavljanju papirja dobimo zadovoljujoč občutek trdnosti, ki pri številnih brizgalnikih manjka. Poleg tega HP oglašuje do pol nižjo ceno tiskanja barvnih dokumentov v primerjavi z laserskimi tekmeci.

Ohišje je lepo zaobljeno in v celoti odeto v črno bravo. Gre za dokaj veliko napravo, še posebej, ker je to le tiskalnik in ne večnamenski model. Na desni strani je barvni zaslon LCD, ki mu delajo družbo štirje nadzorni gumbi. Privzeto je prikazano stanje kartuš. Kaseta sprejme 250 listov, odlagalnik pa 150. Možno je dokupiti dodatne kasete, ki zmogljivost povečajo na 500. Tiskalnik lahko priklopimo prek vmsenika USB in prek žične ali brezžične omrežne povezave. Edina pomanjkljivost, ki bi jo lahko tu zapisali, je to, da nima bralnika pomnilniških kartic.

Ločljivost tiskanja se je v primerjavi s predhodnikom s 600 × 600 zvečala na 1200 × 600 pik na palec. Tako hitrost kot kakovost tiskanja sta vzorni, dodatna prednost pa je tudi to, da je naprava rszmeroma tiha. Podprto je tudi tiskanje na obe strani, ki ga omogoča priložena obračalna enota; vstavimo jo v zadnji del naprave.

Officejet Pro 8100 bi lahko ocenili na dva načina. Če nanj gledamo kot na brizgalni tiskalnik, mu ne gre kaj očitati. Dokumenti so v primerjavi s konkurenco natisnjeni bliskovito hitro in tudi kakovost je na ravni. Brezžična povezava in podpora ePrintu ga naredita za vsestransko uporabnega. A ker ga HP oglašuje kot alternativo laserskim napravam, si ga oglejmo še s te strani. Prvovrstnega laserja zagotovo ne bomo dobili za manj kot sto petdeset evrov, a se je treba zavedati, da kljub oglaševanim dvajsetim stranem na minuto Officejet 8100 tega ne dosega in ga bo velika večina laserskih naprav po hitrosti pustila daleč zadaj. Laserji si tudi ne jemljejo odmorov za čiščenje šob. Poleg tega se v pisarniškem okolju v največjem obsegu tiskajo tekstovni dokumenti, katerih kakovost je pri uporabi laserske naprave na veliko višji ravni. Officejet 8100 bi tako označili za odličen brizgalni tiskalnik, vreden svojega denarja, a vendarle ni prava alternativa laserskim rešitvam. Gre le za dva svetova, ki imata vsak svoje prednosti.

HP Officejet Pro 8100

Hitrost: 10.

Kakovost: 8

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 7

Cena: 136 EUR.

Cena ČB strani: 4 cente

Cena barvne strani: 42 centov

Prodaja: Partnerji HP.

Za: Kakovost izpisa, cena izpisa, tisk na obe strani, hitrost.

Proti: Ni bralnika pomnilniških kartic.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji