Objavljeno: 28.5.2010 13:02 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Maj 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

HP Officejet 4500 Wireless

Iz Hewlett-Packardove ponudbe poslovnih večnamenskih naprav smo preizkusili novi najosnovnejši model, Officejet 4500 Wireless. Že iz imena je razvidno, da gre za večnamensko napravo, ki ima poleg faksa vgrajen tudi modul za brezžično omrežno povezavo. Tukaj velja opomniti, da Officejet 4500 Wireless, kljub temu da gre za omrežni tiskalnik, nima možnosti "žičnega" priklopa v omrežje. V te namene bo zadoščal klasični model Officejet 4500 brez brezžičnega vmesnika, ki pa je tudi nekoliko cenejši.

Ker gre le za najosnovnejši model, bo tako seznam dodatne opreme precej skop. Uporabniški vmesnik na napravi je sila preprost, kljub enovrstičnim znakovnim zaslonom LCD pa tudi dokaj pregleden. Naj omenimo, da so menuji na zaslonu prikazani tudi v slovenščini.

Namestitev naprave je preprosta, prav tako vzpostavitev brezžične povezave. Vse potrebno lahko nastavimo na sami napravi s številsko tipkovnico, lahko pa začasno uporabimo povezavo USB in ob pomoči računalnika izberemo ustrezno brezžično omrežje ter geslo, ki se nato shrani na tiskalnik.

Za faksirno napravo se spodobi, da ima avtomatski podajalnik listov. Ta sprejme do 20 listov naenkrat, žal pa ni možnosti obojestranskega odčitavanja. Izdelava fotokopij mu ne povzroča težav, le časa si pri tem vzame kar precej. Za pet barvnih fotokopij se trudi kar tri minute in pol. Na splošno pa je kakovost fotokopije povsem zadovoljiva. Optični bralnik ponuja najvišjo ločljivost 1200 × 2400 pik na palec. Za odčitavanje porabi dobre pol minute, razen barvne nepravilnosti je kakovost optičnega bralnika primerne ločljivosti.

Tiskalniški del je v primerjavi s konkurenti bolj lene sorte, saj potrebuje za pet strani besedila dobro minuto. Opazno hitrejši je pri tiskanju v hitrem načinu, saj za isto količino porabi le osemindvajset sekund. A vendar je opazna tudi velikanska razlika v kakovosti izpisa. Črke so vidno zamaknjene, ponekod pa tudi nekako osenčene, kar zna biti zelo moteče. Za tiskanje fotografij na svetleč papir si vzame dobrih šest minut, vendar je končni rezultat razmeroma dober. Barve so ravno prav žive, podrobnosti lepo vidne. Pri tiskanju na navaden papir pa je precej opazen raster.

Officejet 4500 Wireless je opremljen s črno in skupno barvno kartušo, ker pa so se v Hewlett-Packardu odločili za uvedbo novih kartuš (črna je na voljo tudi v XL različici), nam zaenkrat še ni uspelo izmeriti cene izpisa.

Hewlett-Packard Officejet 4500 Wireless

Kaj: Faks, kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 6.

Optično branje: 5.

Cena izpisa: /.

Vmesniki: USB, WLAN.

Cena: 149,00 EUR.

Izmerjena cena ČB strani: Ni nam je še uspelo izmeriti.

Izmerjena cena barvne strani: Ni nam je še uspelo izmeriti.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Brezžična omrežna povezava, kakovost barvnega izpisa.

Proti: Kakovost besedilnega izpisa v hitrem načinu, skupna barvna kartuša.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji