Objavljeno: 13.11.2005 11:20 | Avtor: Peter Šepetavc | Monitor April 2004 | Teme: nenehni testi, prenosnik

HiGrade Notino W6700

HiGrade Notino W6700 je po zunanjem videzu, pa tudi po opremljenosti skoraj enak Gericomovemu Hollywoodu, tako da lahko sklepamo, da gre za prenosnik istega izdelovalca, ki ga Gericom in HiGrade le prodajata pod svojim imenom. V prenosnik z zaslonom širokega formata je vgrajen Intelov procesor Pentium 4 s taktom 2,2 GHz, 256 MB pomnilnika in 40 GB disk. Zaslon z diagonalo 15,2-palca (0,2 palca manj kakor drugi prenosniki z zaslonom širokega formata) in ločljivostjo 1280 × 854 pik ima stranice v razmerju 16 : 10. Za prikaz slike na zaslonu skrbi nVidiin grafični procesor GeForce4 440 Go s 64 MB namenskega pomnilnika, ki sicer ne sodi več med najnovejše, kljub temu pa svoje delo opravlja precej bolje od grafičnih procesorjev, ki so integrirani kar v sistemski nabor. W6700 je opremljen z zapisovalnikom DVDjev, ki zapisuje na plošče DVD-R in DVD-RW.

Prenosnik na prvi pogled deluje elegantno. Ohišje srebrne barve je, glede na mere zaslona, na pogled dokaj skromnih zunanjih mer, prav tako tudi teža ni pretirana. Na sprednji strani so tipke za predvajanje glasbenih CDjev, s katerimi lahko glasbo na poti poslušamo, ne da bi vklopili računalnik. Ko prenosnik odpremo, takoj opazimo, da so se snovalci zgledovali po računalnikih podjetja Apple, saj je tipkovnica bele barve po videzu zelo podobna tistim pri jabolčnih prenosnikih. Tipkovnica sicer ne daje najboljšega občutka pri tipkanju, ker se med tipkanjem precej upogiba.

Opremljenost z vmesniki je dobra. Poleg vzporednega in dveh priključkov USB 2.0 lahko zunanje naprave priključimo tudi na vmesnik firewire ali pa prek infrardečega vmesnika, za priklop zunanjih zaslonov pa imamo na voljo izhod VGA ali S-video. Za povezovanje v omrežje je poleg standardnega omrežnega priključka prenosnik opremljen tudi z brezžičnim omrežnim vmesnikom WiFi, ki podatke prenaša po standardu 802.11b. Če z naborom zmožnosti nismo zadovoljni, pa jih lahko razširimo s kartico PC Card vrste II, ki jo namestimo v posebno razširitveno mesto.

Pri meritvah se je novi HiGrade odrezal povprečno. Rezultat 43,5 na testu Business Winstone ga uvršča med boljše prenosnike s procesorjem Pentium 4, a večina izdelkov s procesorjem Pentium M ponuja boljše zmogljivosti. Akumulator, nameščen v prenosnik, je imel zmogljivost 6000 mAh, zato smo od W6700 pričakovali dokaj dolg čas delovanja brez napajanja. A Notino je brez vtičnice deloval le slabe tri ure.

Prenosnik HiGrade z zaslonom širokega formata nekoliko zaostaja za nekaterimi podobnimi modeli drugih izdelovalcev - lahko rečemo, da je dobro opremljen prenosnik s povprečnimi zmogljivostmi.

HiGrade Notino W6700

Mere: 35,2 × 26 × 3,1 cm, masa 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Pentium 4, 2,2 GHz, 256 MB RAM, 40 GB disk, DVD-RW.

Zaslon: 15,2-palčni, 1280 × 854 pik.

Trajanje delovanja: 2 uri in 52 minut.

Hitrost: 43,5.

Skupna ocena: 8,16.

Cena: 429.000 tolarjev.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si, (01) 585 34 11.

Za: Opremljenost.

Proti: Tipkovnica, nekoliko slabši čas trajanja delovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji