Objavljeno: 19.4.2005 09:50 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor April 2005 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

Hewlett-Packard OfficeJet 7410

OfficeJet 7410 že na prvi pogled kaže, da je resna naprava in velik Hewlett-Packardov up. Gre za trenutno najmočnejšo brizgalno večnamensko napravo tega izdelovalca.

Optični bralnik je močan (ločljivosti 2400 × 4800 pik, 48-bitna globina barv) in smo z njim tudi zahtevnejše motive pravilno prebrali. Le nad pretirano prijaznostjo uporabniškega vmesnika bralnega modula se moramo pritožiti. Priložen je modul za znakovno branje OCR Readiris, ki šumnike lepo prepoznava.

Cena odtisa je enaka kot pri vseh novih Hewlett-Packardovih brizgalnikih - natisnjeno besedilo je le nekoliko dražje od najcenejših, medtem ko barvni tisk nekoliko bolj odstopa.

Najmočnejši Officejet je odlična večnamenska naprava, vendar kar draga za to, kar ponuja, predvsem pa velika. Da ni namenjena vsakomur, kaže tudi to, da (za razliko od manjših modelov 2610 in 2710) nima prevedenega uporabniškega vmesnika in ukazne plošče.

Kakovost tiska na navadnem papirju je zelo dobra, kar je pri poslovnem tisku zelo pomembno. Tudi tisk na svetlečem papirju je zelo dober, vendar ga nekateri konkurenti pri tem prekašajo. Navdušeni smo bili nad kakovostjo fotokopiranja. Tako črno-bele kot barvne fotokopije so zelo dobre, nobenih težav nismo imeli niti s kopijami revialnega tiska.

Tiskalni del temelji na novih brizgalnih kartušah št. 344 in 339, po želji pa lahko črno 339 nadomestimo tudi s foto kartušo in s tem tiskalnik spremenimo v specializiran šestbarvni foto tiskalnik. Kljub enakim kartušam, kot jih ima v prejšnji številki predstavljeni model Photosmart 2610, je 7410 nekoliko počasnejši. Še vedno pa je nadpovprečno hiter, saj za pet strani besedila potrebuje minuto in 6 sekund, za devet strani dolgo poslovno poročilo pa nekaj več kot dve minuti. Počasnost se začne pri tisku v najboljši kakovosti (npr. pri tisku fotografij). Za fotografijo, veliko 10 × 15 cm, potrebuje nekaj manj kot dve minuti (nekateri večnamenski konkurenti to opravijo v manj kot minuti). Tiskanje z obračalnikom (na obe strani) je včasih koristno, vendar tudi počasno (to velja za vse brizgalnike). Dokumenti, natisnjeni na obe strani lista, so namreč natisnjeni dvakrat počasneje kot tisti na eni strani.

Za brizgalnik je nekoliko velika, saj ni dvoma, da bi se dalo vse potrebne "sestavine" sestaviti tudi v manjše ohišje. Res pa je, da vsebuje vse, kar si danes na področju večnamenskih naprav lahko omislimo. Omogoča tiskanje na obe strani, ima dva ločena podajalnika papirja, bralnik pomnilniških kartic (z nekoliko majhnim barvnim zaslonom za pregledovanje in osnovno obdelavo le fotografij), vtičnico za neposredno tiskanje iz fotoaparatov, faks in optični bralnik z avtomatskim podajalnikom (primerno za faksiranje daljših dokumentov). Na računalnik ga lahko priklopimo prek USB ali omrežne povezave, na voljo pa je tudi razširitev v obliki vmesnika bluetooth.

Najmočnejši OfficeJet se najbolje izkaže s svojo vsestransko povezljivostjo. Ko ga priklopimo v omrežje (ožičeno ali brezžično), lahko optično prebrane dokumente pošiljamo neposredno na računalnike v omrežju (ki imajo nameščeno priloženo programsko opremo). V nasprotni smeri pa lahko faksiramo - vsi z nameščeno programsko opremo lahko pošiljajo fakse prek omreženega Officejeta.

Hewlett-Packard OfficeJet 7410

Kaj: Faks, kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, bralnik pomnilniških kartic, omrežno povezljiv..

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 9.

Cena izpisa: 8.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični.

Cena: 154.080 tolarjev.

Izmerjena cena ČB odtisa: 33 tolarjev.

Izmerjena cena barvne strani: 86 tolarjev.

Prodaja: partnerji HP, www.hp.com/si/partners, 080 17 30.

Za: Dobra kakovost odtisa in odlične fotokopije. Dober optični bralnik. Hitrost tiska. Dober OCR. Omrežna in brezžična povezljivost. Tisk na obe strani, dve kaseti za papir.

Proti: Nekoliko višja cena odtisa, predvsem barvnega. Velikost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji