Objavljeno: 18.12.2012 | Monitor December 2012

Fotoknjige: Ko se zalomi

Delo z oblačnimi storitvami, ko moramo svoje delo zaupati strežniku "na drugem koncu sveta" in še vsem povezavam vmes, se lahko kaj hitro zaplete. Dopisovanje z enim izmed ponudnikov razvijanja foto knjig to zelo dobro ponazarja.

Monitor:

Pozdravljeni,

Prejel sem vašo foto knjigo, pa ni takšna, kot sem jo naročil.

Naslovnica in zadnja stran sta zamenjani, poleg tega je na naslovnici del

fotografije, ki je ne želim imeti na platnicah.

Zanima me, kaj storiti, kakšen je vaš postopek v takšnem primeru.

Odg:

Monitor:

Želel bi vnovično izdelavo foto knjige, pa mi sporočite, kako se je lahko lotim, oziroma kako bo najbolje, da bo naslovnica prava. Lahko pri vas oblikujem besedilo?

Glede besedila sprašujem zato, ker sem knjigo dobil brez njega. Naročil pa sem takšno z besedilom, že na sami naslovnici. Morda je prišlo do napake zaradi mojih težav s pošiljanjem, ker knjige nikakor ni bilo mogoče poslati.

Odg:

Monitor:

Odlično, tako bo najbolje. Samo še to mi, prosim, sporočite, kako vam lahko pošljem izdelano foto knjigo?

Odg:

Monitor:

Zanima me, če lahko kako dostopam do moje že narejene fotoknjige?

Odg:

Monitor:

omenjeni kupon mi omogoča le pošiljanje srednje ležeče foto knjige in ne pokončne, kot je premium.

Prosil bi, da mi čim prej pošljete pravi kupon (za pokončno knjigo), dokler je foto knjiga še shranjena, drugače bo potrebna vnovična izdelava.

Odg:

Monitor:

Res je, v ta dokument besedilo ni vstavljeno, vendar to ni knjiga, ki sem jo oblikoval in poslal, temveč tista, s katero sem preizkusil samodejno oblikovanje. Samodejno oblikovanje sem vključil zgolj zaradi neuspešno odposlane prve knjige, zato tudi do prejema pošiljke nisem bil prepričan, katero pošiljko naj pričakujem. Vsekakor pa sem pričakoval prvo naročilo, saj je bilo drugo le poizkusno.

Trenutno imam že dva dni odprto okno z vašim nezaključenim naročilom, da ga končno odpošljem, vendar prav tako na koncu pošiljanje ni bilo omogočeno, ravno zaradi napačnega kupona. Zaenkrat sem torej kar nekaj ur vložil v nič.

Lahko morda najdete tudi mojo foto knjigo, za oblikovanje katere sem porabil veliko časa?

Odg:

Monitor:

Popolnoma vas razumem, vendar je bila foto knjiga na začetku naročena popolnoma drugače, pri plačilu pa se je zalomilo, zato sem le poizkusil z novim naročilom, ki sem ga izdelal na hitro in očitno je ravno to prispelo, prvo pa ne.

Kako je to mogoče?

Odg:

Monitor:

Jasno da s Pay-Palom ni bilo težav, težave so nastale z vašim vmesnikom. Morda zaradi velikosti samih fotografij. Ne vem.

Pravkar sem ponovil postopek in oddal pravo knjigo. Težava pri prvem pošiljanju je bila ravno v končni obdelavi, kjer sem pustil vašemu sistemu več kot 1 uro, a fotografij ni obdelal. Tokrat se je to izvedlo v nekaj trenutkih, zato dvomim, da gre za napako z moje strani.

Ampak tudi tokrat ne vem, ali sem knjigo oddal ali ne in kje jo lahko plačam. V košarici je ni več.

Če je poslana, bi vas prosil za vnovičen tisk.

Odg:

Monitor:

Ta knjiga je takšna, kot sem želel, le naslovnica ni razvidna. Tam bi morala biti slika jame in spodaj napis JAME.

Je možno vse te napise pretvoriti v arial? Ker meni enostavno ni želelo shraniti tega fonta, kljub večkratnim poizkusom.

Odg:

Monitor:

Tako je, naslovnica je prava.

Odg:

Monitor:

Velja, ni problema glede pisave, saj želim knjigo kar najhitreje. V teoriji pa bi se to dalo zamenjati ali kako? Hvala vam!

Odg:

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji