Objavljeno: 27.4.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2021

Dobre stare in nove igre

Applov naročniški servis Arcade, ki ponuja kakovostne igre brez dodatnih stroškov, je prejšnji mesec znova oživel. Katalogu so se pridružile prenovljene klasike, med katerimi velja omeniti Solitaire, Mahjong, Threes, Monument Valley, Reigns in Fruit Ninja. Kot da to ne bi bilo dovolj, so v Cupertinu igričarsko razvajanje razširili še z nekaj nepogrešljivimi naslovi.

Prva predstavljena novost spada med prenovljene povratnike. Simpatična zverca Om Nom se na mobilne zaslone vrača s 3D-predelavo najbolj priljubljenih miselnih oreščkov serije, ki so jim dodane popolnoma nove stopnje. Cut the Rope Remastered je še vedno ista igralna zagonetka, ki ob pomoči fizike in izboljšav igralcu pomaga s sladkarijami nahraniti ljubko zeleno pošast. Ena prvih zares uspešnih mobilnih iger bo zagotovo spet osvojila srca tako stare kot nove generacije igralcev.

Ena bolj pričakovanih iger iOS je sveža stvaritev očeta igre Final Fantasy Hironobuja Sakagučija. Fantasian krasijo več kot 150 ročno narisanih okolij, ki se prepletajo z resničnostjo in s 3D-liki, isti način igranja vlog, ki je proslavil starosto iger RPG, ter globoka zgodba, ki je sestavni element kakovostnih tovrstnih naslovov ter jo je spisal sam Hironobu. Vse skupaj dopolni odlična glasba glavnega skladatelja serije Final Fantasy Nobuoja Uematsuja.

Simon in njegova mačka iz priljubljene animirane serije sta v igri Simon’s Cat – Story Time pred največjim izzivom doslej. Njuno udobno predmestno življenje je v nevarnosti. Da skrivnostnega mesta v bližini ne bi pozidali, se morata združiti s sosedi in ga hitro obnoviti. Dela se lotita s serijo ugank z znano mehaniko – tri v vrsto.

Športna košarkarska serija NBA 2K se z NBA 2K21 Arcade Edition v vsej svoji veličini predstavi tudi na telefonih iPhone, tablicah iPad, predvajalnikih Apple TV in računalnikih Mac. V igri 5 na 5 obujemo čevlje Luke Dončiča (ali katerega od drugih zvezdnikov iz trenutnih postav ameriških profesionalnih košarkarskih ekip) ter se odpravimo v lov na letošnji šampionski prstan.

Na koncu moramo omeniti vsaj še neskončno potovanje Wonderbox: The Adventure Maker, akcijsko pustolovščino neomejenega ustvarjanja in raziskovanja. V igri, kjer se okolica ob vsakem ponovnem zagonu spremeni, najdemo številne sovražnike, uganke in druge izzive, a nič se ne more primerjati z načinom Creator, v katerem sami ustvarimo lastno avanturo za druge igralce, ki se je lahko lotijo tudi družno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji