Digitalna televizija: prehod, pasti, nasveti

Objavljeno: 29.6.2010 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Kategorija: Fokus | Revija: Junij 2010 | Teme: preizkus, digitalna televizija

Izklop analognih oddajnikov in prehod na digitalno televizijsko oddajanje se nezadržno bližata. V pomoč vsem, ki vam podrobnosti in posledice te spremembe še niso jasne, smo pripravili odgovore na bolj ali manj vsa vprašanja, ki bi se vam lahko porodila ob razmišljanju o "digitalnem".

Digitalno in digitalizacija sta v zadnjih nekaj (deset) letih besedi, ki sta odločilno zaznamovali naš vsakdanjik. Odkar smo ugotovili, da računalniki razmišljajo v obliki enic in ničel in so torej digitalni (čeprav mnogi še danes trdijo, da bi bili lahko analogni računalniki veliko zmogljivejši, če bi v njihov razvoj resno vlagali), je digitalno že prav vse - od komunikacij do zabave. In že kar po definiciji velja, da če se nekaj "digitalizira", potem to pomeni, da se "izboljša". Zboljša kakovostno, trajnostno, kakorkoli že. In prav enako to velja za digitalizacijo televizijskega oddajanja, čeprav na prvi vtis ni videti tako.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki