Objavljeno: 22.4.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor April 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma MX410

Februarja je Canon predstavil tri nove večfunkcijske naprave, ki zamenjujejo modele Pixma MX350, MX340 in MX320 ter merijo predvsem na uporabo v domačih pisarnah ali drugod, kjer so obremenitve in zahteve manjše. Vstopni model nove serije z oznako MX360 smo prav tako preizkusili v tej številki, MX410 pa je stopničko višje.

Ohišje je odeto v gladko črno plastiko, ki daje resen videz, a je obenem pravi magnet za prstne odtise. Zasnova je praktično enaka kot pri cenejšem modelu, kar pomeni, da je kontrolna plošča z majhnim LCD zaslonom na prednji strani pokrova bralnika, na njegovem vrhu pa najdemo avtomatski podajalnik in pod njim odlagalnik za prebrane dokumente. Edini vir papirja je zopet le večnamenski podajalnik za sto listov, kar lahko hitro postane premalo, če od tiskalnika zahtevamo preveč. Tiskanje na obe strani je mogoče le ob ročnem obračanju, izostal pa je tudi bralnik pomnilniških kartic. MX410 se za to delno odkupi s podporo brezžični omrežni povezavi, ki je MX360 nima.

Tiskalnik zmore največjo ločljivost 4800 × 1200 pik na palec in se obnese praktično enako kot v cenejšem bratu. Kakovost je tako na ravni, ima pa enako hibo kakor MX360, in sicer črna barva ob tisku na fotografski papir izpade precej sivo. Časi tiskanja so povsem enaki, torej testirani primerek ni med najhitrejšimi. Tiska se z uporabo dveh kartuš, za kar so se pri Canonu odločil, da bi bila naprava čim cenejša, a to je dvorezen meč, saj je cena samega tiskanja s takim sistemom večja in na dolgi rok porabimo več denarja, kot če bi bil začetni vložek malenkost večji.

Bralna enota zmore namesto 1200 × 2400 pik na palec dvakrat toliko, kar sicer v praksi redko opazimo. Opazili pa bomo višjo hitrost, saj je dokument velikosti A4 prebran 5 sekund hitreje kot pri MX360. Namesto 24 se zanj porabi 19 sekund.

Priloženo dobimo Canonovo Easy Photo Print EX programsko opremo, ki omogoča urejanje albumov, tiskanje koledarjev in nalepk na namenski Canonov papir, uporabna pa je tudi možnost manjšega popravljanja slik, kot je na primer odstranjevanje rdečih oči ali izostritev obrazov. S tem se izognemo nepotrebni rabi za občasnega uporabnika prezapletenih programov za delo s slikami, ki so obenem plačljivi.

Pixma MX410 v primerjavi z MX360 ne ponuja bistvene nadgradnje. Pridobimo le brezžično povezavo in malce hitrejše in natančnejše branje, tako da če brezžične povezave ne boste uporabljali, je bolj smiseln nakup cenejšega modela, ki v drugih pogledih ne zaostaja.

Canon Pixma MX410

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 3.

Vmesniki: USB, WiFi.

Velikost (razred): A4 (večnamenska s faksom).

Ločljivost: 4800 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 8,4 strani na minuto.

Cena: 109,90 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 22 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 39 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si.

Za: Kakovost tiska, samodejni podajalnik.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji