Objavljeno: 27.9.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor September 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi, foto

Canon Pixma MX360

Ko se odločamo za nakup cenovno ugodnih multifunkcijh naprav, nam izkušnje dajo vedeti, da bomo morali sklepati kompromise. Bogatega nabora funkcij, hitrega tiska in kakovosti izpisanega gradiva v enem, se žal v tem segmentu ne da dobiti. Sem s ceno slabih 90 evrov spada tudi novi Canon Pixma MX360, ki na račun hitrosti ponuja izpis dokumentov spoštljivega videza in zraven navrže še kakšno dodatno funkcijo, ki jo konkurenca v tem razredu nima.

MX360 ni majhen, a ga vseeno brez težav posadimo na mizo. Na sprednji strani pokrova bralnika se nahajajo tipke za nadzor faksa, kopiranja in branja ter majhen LCD zaslon. Najbolj vpadljivi sta dve veliki okrogli tipki namenjeni hitremu kopiranju bodisi v barvnem ali črno-belem načinu. Če se ju poslužimo, bo naprava sama poskrbela za izbiro med podajalnikom na vrhu pokrova, ali direktnemu branju z lista položenega na bralno površino. Ne more se zgoditi, da bi se povlekli dokumenti s podajalnika, če je na bralni površini že kakšen list.

Tiskalni del naprave zmore največjo ločljivost 4800 × 1200 pik na palec. Uporabljen je sistem z dvema kartušama: eno za črno barvo in eno kombinirano, ki vsebuje preostalo paleto. Kasete za papir ni, navoljo imamo le večnamenski podajalnik za 100 listov, ki se nahaja na zadnji strani naprave, a tudi ob polni iztegnitvi le rahlo vpliva na celotno globino, tako da jo še vedno lahko brez skrbi porinemo ob steno.

Natisnjeni dokumenti se brez težav lahko primerjajo z dražjimi multifunkcijskimi enotami in ob tisku na foto-papir smo deležni lepih barv in veliko podrobnosti. Edina graja bi letela na odtenek črne ob tisku na fotografski papir, ki vleče proti sivini. Zanimivo je, da to pri tisku na navaden papir ni opazno.

Optični bralnik zajema sliko do ločljivosti 1200 × 2400 in omogoča kakovostno kopiranje, ki je olajšano s samodejnim podajalnikom, kar je v tem razredu prava redkost, čeprav zmore le 30 listov.

Povezava z računalnikom je možna le preko USB vmesnika, izostal pa je tudi bralnik spominskih kartic. Podprto je sicer neposredno tiskanje z digitalnih fotoaparatov, ki podpirajo PictBridge in pa priklop USB ključa, na katerega lahko le shranimo prebrane dokumente, ne moremo pa z njega tiskati.

Pixma MX360 je kot nalašč za domačo uporabo in manjše, nezahtevne pisarne, kjer se potrebuje predvsem kakovosten izgled dokumentov. Večjih opravil od njega ne moremo pričakovati, na kar nakazuje že odsotnost kasete, a ob zmerni uporabi ne bo razočaral. Ob vnovičnem pogledu na ceno pa ga lahko samo še dodatno priporočamo.

Canon Pixma MX360

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 6.

Cena izpisa: 3.

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (večnamenska s faksom).

Ločljivost: 4800 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 8,4 strani na minuto.

Cena: 89,90 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 22 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 39 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si.

Za: Kakovost tiska, cena, samodejni podajalnik.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji